Buğday Yağının Cilde, Saça Faydaları ve Zararları

Buğday Yağının Cilde, Saça Faydaları ve Zararları

Buğday Yağının Cilde, Saça Faydaları ve Zararları; Yoğun yaşamımızda, birden fazla sorunla başa çıkmamıza yardımcı olabilecek kapsamlı çözümler ararız. Bu kadar kapsamlı bir çözümü, buğday taneleri çekirdeğinden elde edilen buğday yağında bulabiliriz aslında. Buğday yağı, zengin bir B6 vitamini kaynağıdır ve B vitamini  kompleksinin folik asidi, magnezyum, potasyum, fosfor ve diğer birçok temel besinden oluşur. Bu yağ, insan vücuduna sağlıklı ve önemli bir katkı sağlar.

Buğday yağı, diğer sebze veya tahıllarla karşılaştırıldığında yüksek bir besin değerine sahiptir. Buğday tanesinin toplam besinlerinin neredeyse %25’ini oluşturur ve bu nedenle birçok sağlık faydası paketidir diyebiliriz. Size nasıl yardımcı olabileceğini merak ediyorsanız, okumaya devam edin!

Buğday Tohumunun Besin Değerleri Nelerdir?

28 gram buğday tohumu yaklaşık 101 kaloridir. Ayrıca;

  • 5 gram karbonhidrat,
  • 5 gram protein,
  • 7 gram yağ,
  • 7 gram lif,
  • 7 miligram manganez,
  • 5 miligram tiamin,
  • 2 mikrogram selenyum,
  • 236 miligram fosfor,
  • 4 miligram çinko,
  • 7 mikrogram folat,
  • 4 miligram B6 vitamini,
  • 9 miligram magnezyum,
  • 2 miligram bakır,
  • 9 miligram niasin,
  • 8 miligram demir,
  • 0,1 miligram riboflavin,
  • 250 miligram potasyum ve 0.6 miligram pantotenik asit içerir.

Buğday Yağının Faydaları Nelerdir?

Buğday yağı içerdiği etken maddeler sayesinde insan vücuduna birçok fayda sağlar. Hem cilt ve hem de genel sağlık sorunlarına karşı etkilidir.

Buğday Yağı Bağışıklık Sistemini Güçlendirmeye Yardımcı Olur

Yemeklerinize buğday yağı ekleyerek, kalp hastalığı ve kanser gibi bir takım hastalıklara ve koşullara karşı mücadele etmek için bağışıklık sisteminizi olumlu yönde arttırabilirsiniz. Yapılan araştırmalar buğday yağının, organik sistemlerde antioksidan aktiviteyi pozitif yönde arttırdığını kanıtlamıştır.

Antioksidanlar, vücutta serbest radikalleri ve hastalığa neden olan diğer mikroorganizmaları araştırır ve yok eder. Ayrıca ciddi olabilecek hastalık risklerini azaltır veya ortadan kaldırır. Doğal olarak, bağışıklık sistemi içindeki antioksidanları uyaran hidrolizatların buğday yağında bulunduğu ve yüksek seviyelerini içerdiği görülmüştür.

Buğday Yağı Kalp Ve Damar Sağlığının İyileştirilmesine Yardımcı Olur

Yapılan araştırmalar, buğday yağının düzenli kullanımının, koroner kalp hastalığı ile ilişkili risk faktörlerini azaltabileceğini ve tüm kardiyovasküler sistemin sağlığını artırabileceğini göstermiştir. LDL kolesterol okside olmuş kolesteroldür ve bu nedenle arterlerde ve damarlarda şişer. Bu durum, kalp krizi ve felç için ortak bir işaret ve risk faktörüdür.  Buğday yağı kullanmak, aynı zamanda bilimsel olarak kalp hastalığındaki bir azalmaya bağlı olan lif miktarını da arttırır.

Buğday Yağı Kanserin Önlenmesine Yüksek Oranda Yardımcı Olur

Buğday yağı kullanımı, çoklu kanser türleri için risk faktörlerini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca glikoz metabolizmasının temel bir düzeyde kesintiye uğradığı ve hücrelerde kanserli aktiviteyi uyaran çeşitli bileşenleri yok ettiği görülmüştür.

Buğday Yağı Yaşlanma Karşıtı Özelliklere Sahiptir

Buğday yağı, cilt kalitesi ve saç dökülmesi gibi çeşitli sorunlara önemli etkileri olabilecek kadar yüksek seviyelerde besinler ve vitaminlerle doludur. Bir besin takviyesi olarak, buğday yağı kullanmak, bu faydaları elde etmenin doğal bir yoludur.  Düzenli olarak kullanıldığında, buğday yağı içindeki proteinler ve vitaminler sedef hastalığı, güneş yanığı, egzama  ve kırışıklıklar gibi cilt sorunları olan insanları olumlu yönde etkiler. Ayrıca kırışıklıkları ve ince çizgileri ortadan kaldırır.

Buğday Yağı Atletik Performansın Artmasına Yardımcı Olur

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, buğday yağının, bazı ergojenik özelliklere sahip, doğal olarak ortaya çıkan oktakosanol (bileşik) düzeylerinin yüksek olduğunu göstermiştir. Bu yağ, düzenli yapılan bir diyetin parçası olarak alındığında, vücutta enerji rezervlerinin tasarrufunu ayarlar, enerji üreten biyokimyasal yolları düzenleyerek dayanıklılığı ve performansı arttırır.

Buğday Yağı Hücresel Metabolizmanın Geliştirilmesine Yardımcı Olur

Buğday yağında bulunan bir diğer faydalı vitamin, farklı vitaminlerden oluşan B vitaminidir. Buğday yağında en yaygın bulunan tür niacin, tiamin ve folatlardır. Bu vitaminler hücresel metabolizma için hayati öneme sahip olur. Besin maddelerinin karbonhidrat, lipit ve glikozdan tüketilebilir enerjiye dönüştürülmesine yardımcı olur. Tiamin ayrıca kronik obezite gibi metabolik bozukluklarla da savaşır. Daha yüksek işleyen bir metabolizma, daha doğal enerji, daha başarılı kilo kaybı, güç ve enerji anlamına gelir. B vitaminleri, birçok tahılda ve buğday tohumunda da bulunur.

Buğday Yağı Kas Sağlığının Artırılmasına Yardımcı Olur

En iyi protein kaynaklarından biri buğday yağı olabilir. Protein, sağlıklı kasları korumak, hasarlı dokuları onarmak, vücuttaki enerji seviyelerini düzenlemek, homeostaza (hücrelerin kendilerine ait metabolizmayı koruması)  ve genel sistem dengesine yardımcı olur. Protein ayrıca, formda olmak ve kas kütlelerini artırmak isteyen insanlar için temel bir diyet gereksinimidir.

Buğday Yağı Hamileliği Destekler

Buğday yağı, hamile kadınlar için sağlıklı bir bebeğin sağlanmasında önemli bir faktör olan folik asit ile doludur. Vücut sistemlerinde, sağlıklı folat seviyeleri olan kadınların, çocuklarında nöral tüp defekti (doğumsal kusurlar) ve diğer komplikasyonların olma olasılığı çok düşüktür. Buğday tohumunun besleyici özelliğinden dolayı birçok yönden yararlı olabilir. Fakat hamileler, buğday yağını kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır.

Buğday Yağı Diyabetin Önlenmesine Yardımcı Olur

Buğday yağında, yüksek miktarda folik asit bulunması, diyabet riski taşıyan insanlar için ikincil bir etkiye sahiptir. Folik asit, vücutta homosistein adı verilen ve vasküler hastalık, diyabet ve kalp hastalığı gibi bir dizi zararlı koşulla yakından bağlantılı olan bir bileşik ile negatif olarak ilişkilidir. Folik asit, özellikle buğday yağında yüksek seviyelerde bulunur.

Buğday Yağı Kilo Almaya Yardımcı Olur

Kilo almak isteyen kişilerin buğday yağı kullanması ciddi bir şekilde işe yarayabilir. Yüksek kalori içermesiyle sebebiyle gün içerisinde birkaç defa tüketilebilir.

Buğday Yağının Cilde Faydaları

Cilde canlılık ve yumuşaklık veren buğday yağı özellikle içeriğinde bulunan ve cilde çok yararlı olan E vitamini içermektedir. Yara, yanık ve güneş lekelerine karşı etkili olan buğday yağı ayrıca sivilceler üzerinde olumlu etki göstermektedir.

Buğday Yağı Göz Altı Morluklarına İyi Gelir Mi

Göz altı morlukların dan kurtulmak için en etkili yağlardan biride buğday yağıdır. Yorgunluk ve uykusuzluk sonucu oluşan göz altı morlukların dan kurtulmak için buğday yağı göz altına sürebilirsiniz. Buğday yağı göz altına sürülür mü sorusuna vereceğim cevap evet sürebilirsiniz.

Buğday Yağı Harika Bir Yüz Temizleyicidir

Buğday yağı, yüzün etkin bir şekilde temizlenmesinde yardımcı olan doğal bir yağdır. Ciltteki nem oranının düzenlenmesine yardımcı olur ve ayrıca akne, sivilce vb. gibi cilt sorunlarına yol açabilecek aşırı sebumlardan (yağ salgısı) kurtarır. Cilde doğrudan uygulanabilir veya çeşitli maske türlerine eklenebilir.

Buğday Yağı Ciltteki İzleri Tedavi Eder

Yüksek E Vitamini içeriği nedeniyle, buğday yağı, cildin gücünü ve yapısını sağlayan vücutta en bol bulunan protein olan kollajen üretimine yardımcı olur. Bu yağın kullanımı, ciltteki yara, akne veya sivilce izlerini tedavi eder. İzler üzerine düzenli olarak yağın uygulanması, izleri tamamen ortadan kaldırabilir.

Buğday Yağı Cilde Nasıl Sürülür

Genelde buğday yağı yüze sürülür mü, buğday yağı nasıl kullanılır sorusu çok sık sorulmaktadır. Evet bu yağı cildinize sürebilirsiniz. Banyodan sonra temiz cilde ve yüze direk buğday yağı sürebileceğiniz gibi zeytin yağı ile karıştırarak kullanabilirsiniz.

Buğday Yağının Saça Faydaları

Kullandığımız pek çok şampuanın içerisinde buğday özü bulunur yazısı dikkatiniz çekmiştir. Saça çok faydaları olan buğday yağı saçı kökten uca besleyerek kolay dökülmesini ve kırılmasını önler. Saça canlılık ve hacim kazandırır. İnce ve kırılgan saçlarınız varsa bu doğal yağı içerek ürünleri saçlarınızda kullanabilirsiniz.

Buğday Yağı Sağlıklı Saç Oluşumuna Yardım Eder

Buğday yağı, sağlıklı saçı korumak için yararlı bir yağ çeşididir. Linoleik asit bakımından zengindir ve saç besleyici olarak işlev görür.

Buğday Yağı Saça Nasıl Uygulanır

Bu doğal yağı direk saçınıza sürmek yerine kullandığınız şampuan yada saç kreminin içerisine ekleyerek düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Eğer saçlarınızda dökülme ve yıpranma varsa direk saçlarınıza sürün ve parmak uçlarınız ile masaj yaparak yedirin.

Buğday Yağının Zararları

Buğday yağının cilde faydaları ve buğday yağının saça faydalarını sizlere ayrıntılı olarak anlatamaya çalıştım. Tabi bu etkili yağın aşırı kullanımına bağlı bazı zararları ve yan etkileri bulunmakta.

Genelde buğday yağının zararları hassas ciltlerde alerjiye neden olmasıdır. Eğer buğday yağı sizde alerji yaparsa zeytin yağı ile karıştırıp kullanabilirsiniz.

Buğday Yağı Hakkında Tüm Sorular

Buğday yapı hakkında sık sık sorulan bazı sorulara cevap vermek istiyorum. Sizlerde aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazarak bize sorabilirsiniz.

Buğday yağı cilt beyazlatır mı

Buğday yağı maskesi kullanmak yada cilde buğday yağı uygulamak cilt renginin zamanla açılmasını sağlar.

Buğday yağı cilt lekelerine iyi gelir mi

Cilt lekeleri yada sivilce izlerinden kurtulmak için etkili yöntemlerden biride buğday yağı kullanmaktır. Hatta doğum lekeleri için kullananlar lekelerin zamanla azaldığını söylemişlerdir.

Buğday yağı direk yüze sürülür mü

Evet direk olarak yüze sürülebilir. Banyodan sonra nemli cildinize az miktarda yağı sürün ve cilt tarafından emilmesi içim masaj yaparak yedirin.

Buğday yağı çatlaklara iyi gelir mi

Hamilelik yada kilo değişimi sonra oluşan çatlaklardan kurtulmak için en iyi yağlardan biride buğday yağıdır. Buğday yağı çatlakların yok olmasını sağlar.

Buğday yağı hamilelikte kullanılır mı

Hamilelik döneminde kullanılmasında her hangi bir sakınca olmamasın karşın doktorunuza danışmadan asla kullanamyınız.

Buğday yağı içilir mi

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve sindirim sistemine iyi gelen buğday yağı günde 1 çay kaşığı kadar tüketmeleri yeterlidir.

Buğday yağı kaşa sürülür mü

Daha kalın ve daha dolgun kirpiklere sahip olmak için buğday yağını kirpiklere sürebilirsiniz. Kirpik ve kaşa sürüldüğünde içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde daha dolgun ve canlı görünen kirpik ve kaşa sahip olursunuz.

Buğday yağı sivilce yapar mı

Aşırıya kaçmadan doğru şekilde sivilce yok edici olan bu yağ fazla kullandığında ciltte sivilceye neden olabilir.

Buğday yağı selülite iyi gelir mi

Selülitlerden kurtulmak için buğday yağı ile her gün 10 dakika kadar masaj yapmak selülitlerin yok olmasını sağlayacaktır.

Buğday yağı tüylenme yapar mı

Bu yağı yüzünde ve cildinde kullanmak isteyenler en sık merak ettiği sorulardan biride buğday yağı kıllanma yada tüylenme yapar mı sorusudur. Buğday yağı kıl köklerini besleyerek tüylenmeye neden olabilir. Genelde çok uzun süre ve aşırı kullanıldığında tüylenmeye neden olur.

Buğday Yağı Kullananların Yorumları

Buğday yağı kullananlar neler demiş sorusuna cevap bulmak için yorum kısmını okuyabilirsiniz. Sizlerde aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.