Yüz Gerdirme Nedir? Nasıl Yapılır? Yüz Gerdirme Fiyatları

Yüz Gerdirme Nedir? Nasıl Yapılır? Yüz Gerdirme Fiyatları

Yüz Gerdirme Nedir? Nasıl Yapılır? Yüz Gerdirme Fiyatları Özellikle 40 yaş üstü kadınlar tarafından tercih edilen yüz gerdirme operasyonu, yüzdeki kırışıklıkları, gözaltında yoğunlaşan çukurlaşmaları, sarkan ve bozulan çene çizgisini, yüz dışında kalan boyun bölgesindeki sarkma ve yağlanmaları toparlayarak, daha genç ve daha güzel bir yüze sahip olabilmenize olanak tanıyor.

Kadınların yanı sıra daha genç ve çekici görünmek isteyen erkekler tarafından da yararlanılan yüz gerdirme operasyonları, hastanın cinsiyetine, yaşına, cildinin durumuna, yüz kemiklerinin yapısına göre değişiklik gösterebiliyor. Yani cerrahlar tarafından bazı hastalar için iple yüz gerdirme operasyonu daha uygun görülürken bazı kişiler için de klasik ameliyat zorunlu olabiliyor.

Yüz gerdirme operasyonlarına dair merak ettiğiniz soruları yanıtlamak istediğimiz bu yazımızda aynı zamanda farklı yüz gerdirme alternatiflerinden de bahsetmek istiyoruz.

Klasik Yüz Germe Operasyonu

Genellikle saç içi bölgelerden kesi işleminin yapıldığı bu yöntemde kesi işlemine kişinin favori bölgesinden başlanıyor ve işlem kulak arkasında sonlanıyor.

Klasik yüz germe operasyonundan sonraki birkaç aylık zaman dilimi boyunca hastanın güneşe çıkmaktan mümkün olduğunca kaçınması gerekiyor.

Germe işleminden sonra iyileşme süresi kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor. Operasyonun yapıldığı ilk gün hastanın mutlaka bir boyunluk kullanması önem arz ediyor.

İşlemden iki hafta sonra ise hasta yüzündeki şişliklerden kurtuluyor. Ancak hastanın yüzündeki hissizleşmeden yani duyu kaybından kurtulabilmesi için en az birkaç ay daha beklemesi gerekiyor.

Kişinin yüzündeki ince ve derin kırışıklıkları yok eden bu yöntemle yüzde en az 5-6 yaş gençleşme elde edilebiliyor.

Klasik yüz gerdirme operasyonu; en az 5-7 sene boyunca etkilerini gösteriyor. Bununla birlikte bazen de bu süre daha da uzun olabiliyor. Ancak işlemin başarıyla sonuçlanması ve etkilerini yıllarca gösterebilmesi için hastanın mutlaka profesyonel bir estetik cerahha yüz gerdirme ameliyatı yaptırması gerekiyor.

Yüz Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Yüz germe ameliyatları genellikle 4-6 saat sürüyor. Özellikle ameliyattan sonraki ilk bir hafta içerisinde hastanın yüzünde ödem, şişlik, morarma görülebiliyor.

Dikişlerin ilk hafta içerisinde alınmasından sonra morluk ve şişlikler, yavaş yavaş kaybolmaya başlıyor. İlk 2-3 hafta tamamlandığında ise yüzdeki şişlik ve morarmalar tamamen geçmiş oluyor.

UYARI: Operasyon sonrasında hastada kanama, dikiş yerlerinde iltihaplanma, açılma, cildin enfeksiyon kapması, sinirlerde zedelenme gibi bazı komplikasyonlar görülebiliyor. Bu komplikasyonlardan biri ya da birkaçı ile karşılaşmanız durumunda vakit kaybetmeksizin doktorunuza görünmeyi ihmal etmemelisiniz!

Yüz Germe Ameliyatı Kimler için Uygundur?

Genellikle 45’li yaşları geride bırakan kadınların yararlandığı yüz germe ameliyatı için herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor. Yani 30’lu hatta 20’li yaşlarınızda bile bu operasyona girebiliyorsunuz.

Ancak işlemden daha iyi bir sonuç elde edebilmek adına 50’li yaşlarınızı beklememenizi öneriyoruz.

Cildiniz ve yüzünüz tamamen yaşlanmadan yani henüz 40’lı yaşlardayken yüz gerdirme operasyonu yaptırarak, genç bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Endoskopik Yüz Germe:

Bir diğer adı endoskopik orta yüz germe olan bu operasyonda yüzün hemen ortasında bulunan göz kapaklarına, yanaklara, ağız çevresindeki mimik çizgilerine, çene çizgisine ve elmacık kemiklerine germe işlemi uygulanıyor.

Klasik yüz gerdirme operasyonuna nazaran daha kolay olan bu yöntemde hasta, ağrı ya da acı çekmek zorunda da kalmıyor. Üstelik operasyon sonrasındaki iyileşme sürecinde hasta kendini kısa bir sürede toparlıyor.

Genellikle orta yaşlı bayanlar tarafından tercih edilen bu yöntemde endoskop kullanılıyor. Ameliyatla ağız etrafındaki kırışıklıklar, sarkan yanaklar, göz kapağı ve burun arasındaki çukurlaşan bölgeye germe işlemi uygulanıyor.

Standart orta yüz germe ameliyatı esnasında kesi ağız içinden ya da gözaltındaki bir kapaktan atılıyor. Yüzdeki sarkan yerler yukarı doğru asılarak, yüzün tekrar eski genç şeklini alması sağlanıyor.

Standart yani klasik yüz germeden farklı olan endoskopik orta yüz germede saçlı deriden kesik atılıyor. Ardından kamera yardımıyla deri içine giriliyor. 3 ya da 4 mm’lik kameraların kullanıldığı ameliyatta bütün işlemler derinin altında gerçekleştiriliyor.

İşlem, yaklaşık olarak 4-6 saat aralığında sürüyor. İşlemle hem göz kapaklarındaki hem de yüzdeki yorgun ve yaşlı görünüm giderilmiş oluyor.

Alın, ağız, şakaklar, göz çevresi ve yanakların gerildiği endoskopik orta yüz gerdirme ameliyatıyla elmacık kemikleri de belirginleştiriliyor.

Ameliyat sonrası ilk 2- 3 hafta içerisinde hastanın kendini yoracak işlemlerden uzak durması gerekiyor. Ameliyatta yüze takılan flaster ise ameliyattan yaklaşık 1 hafta sonra çıkarılıyor.

Cildin doğal görünmesi yani istenilen sonucun elde edilebilmesi ortalama 3 aya kadar sürebiliyor. 3 ayın sonunda hasta, aynaya baktığında daha genç, gergin, doğal ve çekici bir yüz ifadesi ile karşılaşıyor.

İple Yüz Germe:

Son dönemlerde oldukça popüler olan bu yöntemde özel bir ameliyat ipliği bir iğnenin içerisinden geçiriliyor. Ardından bu ipler, iğne yardımıyla cilt altı dokusundan geçiriliyor.

İple yüz asma tedavisi olarak da isimlendirilen bu teknikte öncelikle yüz temizleniyor. İplik yerleştirme işlemi, hastanın tercihine göre lokal anestezi altında gerçekleşebileceği gibi yüze lokal kremler de sürülebiliyor.

İncecik iğnelerin içerisine yerleştirilen ipler, cilt altına birer santim aralıklarla döşeniyor. İpler konumlandırıldıktan hemen sonra tüm ipler, derinin altına kanüllerin içerisinden itiliyor.

İplerin deri altında konumlandırılmasını takiben cildin üst tabakasına bazı yatıştırıcı kremlerin sürülmesi ile iple yüz germe operasyonu tamamlanmış oluyor.

İşlem esnasında hasta, herhangi bir ağrı ya da acı hissetmiyor. Operasyon genellikle 15-45 dakika aralığında sürüyor.

Cilt altına yerleştirilen bu ipler, hasta tarafından hissedilmediği gibi dışarıdan bakıldığında da hiçbir şekilde fark edilmiyor.

İşlem sonrası ciltteki toparlanma 15 gün sonra yavaş yavaş görülmeye başlasa da yüzün oturması için işlemin üzerinde 2-3 ay geçmesi gerekli olabiliyor.

Tamamen konforlu ve zararsız olan iple yüz germe herhangi bir komplikasyona yol açmadığı gibi hastanın sağlığını tehdit edici bir risk de doğurmuyor.

İşlemde sağlığa uygunluğu kanıtlanmış olan poliproplen isimli iplikler kullanıldığından hasta, herhangi bir yan etki ile karşılaşmıyor.

İple yüz germe tedavisinin etkisi genellikle en az 2 yıl sürüyor. Bu süre, hastanın cilt yapısına, cildinin durumuna yani cildinde fazla kırışıklık ya da sarkmaların olup olmadığına göre de uzayabiliyor.

Hasta, yüzündeki ipleri aldırmak istediğinde ise ufak bir operasyon ile kolaylıkla aldırabiliyor.

Kaş ve göz arasındaki göz kapağı sarkmalarına, alına, yanak bölgesine, çene çizgisine, boyna uygulanabilen iple yüz germe tedavisi, vücutta ise sarkan kol altı bölgesine, bacakların iç kısmına da uygulanabiliyor.

Bununla birlikte deformasyona uğramış, sarkmış, yağlanmış karın bölgesini toparlamada da bu yöntemden yararlanılabiliyor.

Yüz Gerdirme Fiyatları 2021

Yüz gerdirme operasyonunun fiyatları, hangi estetik cerrahın işlemi gerçekleştireceğine, yüzünüze hangi operasyonun uygulanacağına göre farklılık gösterebiliyor.

Yani klasik yüz gerdirme ile endoskopik yüz gerdirme fiyatları arasında farklılıklar görülebiliyor.

Bununla birlikte gerdirme işleminin kaç seans süreceği, cildin durumu, ciltteki kırışıklıkların ve ince çizgilerin miktarı da operasyon fiyatı üzerinde belirleyici olabiliyor.

İple yüz gerdirme söz konusu olduğunda ise kullanılan ipin çeşidi, miktarı, yüzdeki kırışıklıklar ve sarkmalar dikkate alınıyor. Yani her hastanın ödemesi gereken miktar farklı olabiliyor.

Bu yazımızda kısaca yüz gerdirme ameliyatları ile ilgili olarak sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Sizler de estetik cerrahınıza danışarak, öncelikle sizin için hangi yöntemin daha uygun ve avantajlı olduğunu öğrenerek, daha başarılı bir operasyon geçirebilirsiniz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.