Okaliptus Yağının Faydaları

Okaliptus Yağının Faydaları

Okaliptus yağının faydaları: Dünyanın en uzun boylu ağaç türlerinden biri olan, 100 metre uzunluğunu aşan boyları ile adeta göz kamaştıran, daha çok Avustralya’da yetişen okaliptüs ağaçlarının yapraklarından elde edilen okaliptüs yağı, özellikle cilt bakımında kullanılan eşsiz bir bitkisel yağ olma özelliği taşıyor.

Ciltte bulunan akne ve iltihaplı sivilcelerin tedavisinde yararlanılan bu yağ, cildi bakteri ve mikroplardan arındırmanın yanı sıra cildimizi temizliyor, cilt gözeneklerini kirden ve kalıntılardan arındırıyor, cildimizi besliyor. Kısacası okaliptüs yağının cilt sağlığımıza pek çok açıdan katkısı bulunuyor.

Okaliptüs yağı cilde faydaları başlıklı bu yazımızda bu yağı kullanmanın yararlarına değinmek, Okaliptüs yağı nasıl kullanılır? sorusunu yanıtlamak, kısacası bu mucizevi yağa dair merak ettiğiniz tüm soruları cevaplandırmak istiyoruz.

İşte, Okaliptüs yağına dair bilmeniz gerekenler:

Okaliptus Yağının Yüze Faydaları

  • Akne ve sivilceleri tedavi eder

Akne ve sivilce tedavisinde kullanabileceğiniz okaliptüs yağı, ciltte yer alan sivilce ve aknelere uygulandığında iltihabı kurutur.

Güçlü bir antioksidan olarak, cildimizdeki bakteri ve mikropların daha geniş alanlara yayılmasının önüne geçer.

Cildimizdeki siyah noktalarla da mücadele ederek, gözenekleri derinlemesine temizler.

Her gün günde birkaç sefer bir parça pamuğa okaliptüs yağı damlatarak ve bu pamukla cildinizdeki sivilce ve siyah noktaları silerek, bu şifalı yağın sivilce karşıtı özelliğinden yararlanabilirsiniz.

  • Ciltteki yaraları iyileştirir

Enfeksiyon giderme konusunda son derece başarılı olan okaliptüs yağı, yara, kesik ve sıyrıkların iltihap kapmasının ve yaraların daha da kötüleşmesinin önüne geçer.

Yarada iltihap oluşumunu engelleyerek, yaranın iyileşme süresini kısaltır. Doğal bir ağrı kesici olduğundan yaradaki ağrı ve acıyı da dindirir.

Okaliptüs yağı ile ufak çaplı yaralara müdahale etmek için birkaç damla okaliptüs yağını bir yemek kaşığı sirkeyle karıştırdıktan sonra cildinizdeki yara, kesik ve sıyrıkların üzerine uygulayın.

15 dakika bekledikten sonra cildinizi bol ılık suyla durulayın.

  • Eklem ve kas ağrılarını giderir

Doğal bir ağrı kesici olan okaliptüs yağının faydaları arasında baş ağrılarının yanı sıra eklem ve kas ağrılarını gidermesi de bulunur.

Okaliptüs yağından birkaç damla vücudunuzun ağrıyan kısmına damlatarak ve bu yağla vücudunuza masaj yaparak, romatoid artrit, fibromiyoloji vb. eklem ve kas hastalıklarının yol açtığı bölgesel ağrıların hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

  • Egzama ve mantarı tedavi eder

Harika bir kaşıntı giderici olan okaliptüs yağı, egzama ve mantar tedavisinde de dünya genelinde yararlanılan bir bitkisel yağdır.

Ciltteki mantarlı ve egzamalı bölgeye uygulandığında kısa sürede kaşıntıyı alır. Egzama ve mantar semptomlarını hafifletir.

  • Cilt lekelerine iyi gelir

Sivilce, akne ve siyah noktaları cildimizden arındıran okaliptüs yağının faydaları arasında cilt lekelerine iyi gelmesi de bulunur.

Güneş lekeleri, güneş yanıkları, cildimizdeki koyu kahve lekeler ile savaşan bu bitkisel yağ, cildimizdeki lekelerin kötü görünümünü hafifletir.

Daha sorunsuz ve pürüzsüz bir cilde kavuşmamıza olanak tanır.

Okaliptus Yağının Saç Faydaları

  • Saç sağlığını pek çok açıdan gözetir

Güçlü bir kaşıntı giderici olan okaliptüs yağı, aynı zamanda saçtaki kaşıntıyı da giderir. Kepek oluşumunu önleyerek, kepek sorunundan kurtulmanıza yardımcı olur.

Saçtaki bitleri de öldüren okaliptüs yağı, saçı besler ve saç köklerini güçlendirir. Bir yandan da saç dökülmesini önler.

Kısacası saç sağlığınıza pek çok açıdan katkısı bulunan okaliptüs yağını saç bakım rutininizde kullanabilirsiniz.

Nasıl kullanılır?

  • Saç şampuanınıza birkaç damla olacak şekilde okaliptüs yağı ilave edin.
  • Bu şampuanla saçlarınızı derinlemesine yıkayın. Saçlarınıza ve saç diplerinize güzelce masaj yaparak, yağın saç köklerine nüfus etmesini sağlayın. Ancak saçlarınızı su ile durulamayın.
  • Saçlarınıza duş bonesi takın. 10 dakika boyunca şampuanla bekleyin.
  • 10 dakikanın sonunda saçlarınızı güzelce ılık su yardımıyla durulayın.
  • Bu işlemi haftada 2-3 kez olacak şekilde tekrar edebilirsiniz.

Okaliptüs Yağı Nasıl Kullanılır?

Okaliptüs yağının kullanımı son derece basittir. Yapmanız gereken tek şey birkaç damla yağdan bir pamuğa damlatmak ve bu pamuğu cildinizdeki sorunlu bölgelere hafif ve nazik hareketlerle sürmek. 10-15 dakikalık bekleme süresini takiben cildinizi yağdan arındırabilirsiniz.

Düzenli kullanım doğrultusunda birkaç ay içerisinde okaliptüs yağı kullanımının mucizevi sonuçları ile karşılaşabilirsiniz.

Okaliptus Yağı İle Buğu Nasıl Yapılır

Soğuk algınlığına iyi gelir

Mükemmel bir anti bakteriyel olan okaliptüs yağı, boğaz ağrısına iyi gelir. Bronşit, sinüzit, faranşit semptomlarını hafifletir.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek, grip, nezle, kronik nezle, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarını kısa bir sürede atlatmanızı sağlar.

Okaliptüs yağından soğuk algınlığı, grip ve nezle tedavisinde yararlanmak adına bir kaba koyduğunuz kaynar suyun içine birkaç damla okaliptüs yağı ekleyin. Başınızı bir havlu ile iyice sardıktan sonra bu kaba doğru başınızı eğin ve 10 dakika boyunca kaptaki okaliptüs yağlı suyu soluyun. Günde 2-3 sefer, iyileşene dek bu işlemi tekrar edebilirsiniz. Baş ağrısından kurtulmak adına da bu işlemden yararlanabilirsiniz.

Okaliptus Yağının Bebeklerde Kullanımı

Okaliptüs yağı bebeklerde kullanılabilir mi?

Okaliptüs yağının hiçbir şekilde 2 yaş altındaki bebeklerin cildine uygulanmaması gerekir. Güçlü ve keskin bir yağ olduğundan çocuklarda ve bebeklerde kullanımı sakınca doğurabilir. Bu yaşlardaki bebek ve çocukların cildi hassas olduğundan ciltlerini tahriş edebilir.

Ancak 7-8 yaşına ulaşmış çocukların cildine uygulanabilir. 7 yaş altı çocuğunuzun cildine bu yağdan sürmeden önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

okaliptus yağının faydaları

Okaliptüs Yağının Zararları

Bu bitkisel yağda yer alan birtakım etkin ve yardımcı maddelere karşı hassasiyetiniz varsa birtakım yan etkilerle karşılaşabilirsiniz.

Ya da doz aşımına kaçmanız doğrultusunda bazı yan etkilerle yüzleşmek zorunda da kalabilirsiniz.

Okaliptüs yağı kullanımının yan etkilerinin ise ciltte kaşıntı, kızarıklık, yanma hissi, tahriş vb. alerjik reaksiyonlar olduğunu ifade edebiliriz.

Özellikle okaliptüs yağı zehirlenmesi mide ağrısı, yanma, baş dönmesi ve mide bulantısına neden olur.

Yan etkilerden biri ya da birkaçı ile karşılaşmanız durumunda yağ kullanımını seyreltmeli, buna rağmen yan etkilerle karşılaşmaya devam ederseniz, okaliptüs yağı kullanımını tamamen kesmelisiniz.

Okaliptüs Yağının Bilinmeyen Faydaları:

Okaliptüs yağı yalnızca cilt sağlığında kullanılan ve cilt sorunlarını tedavi eden bir yağ değildir. Pek çok solunum yolu hastalıklarının tedavisinde ya da saç sağlığınızı gözetmek adına bu yağdan yararlanabilirsiniz.

Okaliptüs yağının sağlığımıza katkılarını ise aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz:

  • Masaj yağı olarak kullanıldığında rahatlamanızı sağlar

Kas ve eklem ağrılarının giderilmesinde etkili olan okaliptüs yağı, masaj yağı olarak kullanıldığında vücudumuzdaki dolaşımı hızlandırır. Böylelikle organlarımıza ve beynimize daha fazla miktarda oksijen iletilmesini sağlar.

Okaliptüs yağı ile vücudumuza masaj yapıldığında ise vücudumuzun gerginliğini ve stresimizi üzerimizden atmamıza ve rahatlamamıza aracılık eder.

Okaliptüs Yağı İçilir Mi

Okliptüs yağı içilirse ne olur ve okaliptüs yağı içilir mi soruları en sık sorulan sorulardan biridir. Bağırsaktaki mikropları yok etmek için tüketilir.

Okaliptus Yağı Kullanalar

Çok eski dönemlerden beri kullanılan okaliptüs yağı günümüzde halen sıklıkla kullanılan yağlardan birdir. Kozmetik ve sağlık sektöründe sıklıkla kullanılan bu yağı kullanalar özellikle nezle ve burun tıkanıklığına iyi geldiği için tercih ettiklerini söylemişlerdir.

En sık kullanım alanların başında solunum yolu rahatsızlıkları olmasına karşın pek çok cilt sorununda tercih edildiği bilinmektedir.

Bu yazımızda okaliptüs yağının faydaları nelerdir? Okaliptüs yağı nasıl kullanılır? sorularını kısaca yanıtlamaya çalıştık. Sizler de bu yağın yazımızda dile getirdiğimiz faydalarından ve özelliklerinden yararlanmak adına en kısa sürede bu yağı kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

 

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.