Sandal Ağacı Yağı Faydaları

    Sandal Ağacı Yağı Faydaları

    Sandal ağacı yağının faydaları arasında mide ülseri, yara, sivilce veya lekelerin tedavi edilmesi, kan basıncının düşürülmesi, stres ve kaygı sorununun azaltılması, hafızanın iyileştirilmesi, iltihaplanmaya karşı mücadele, böbrek sağlığının iyileştirilmesi, cilt sağlığının desteklenmesi, ağrıların giderilmesi, virüs ve enfeksiyonlarla mücadeleye yardımcı olma gibi önemli özellikler bulunur.

    Sandal Ağacı Yağı Nedir?

    Sandal ağacı yağı, uzun zamandır Ayurveda tıbbının bir parçası olmuştur. Çok sayıda manevi ve kültürel kullanımı ile bilinen bu yağ, çoğunlukla Hindistan, Avustralya ve Hawaii’de toplanmaktadır. Ancak, Hint sandal ağacı yağının (Santalum albümü) tıbbi özellikleri için doğru ve en iyi olduğu düşünülmektedir. Sandal ağacı, Hindu dininde dini öneme sahip ve törenlerinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul edildi. Sandal ağacı yağı, yağ için en iyi rezerv olarak kabul edilen olgunlaşmış sandal ağacının buhar damıtması yoluyla elde edilir. Sandal ağacı yağı temel olarak iki bileşik olan alfa-santalol ve beta-santalol içerir. Alfa-santalol bileşiği, yağın sağladığı sayısız sağlık yararından sorumludur.

    Sandal Ağacı Yağının Faydaları Nelerdir?

    Sandal ağacı yağı, antiseptik özellikler taşır, psikolojik dengeyi sağlar, hafızayı güçlendirir ve böbrek sağlığını düzenler. Şimdi sandal ağacı yağının faydalarına yakından bakalım;

    • Sandal Ağacı Yağı Antiseptik Özellikler Sunar

    Sandal ağacı yağı, yaralar veya lekelerin giderilmesini sağlayan ve mükemmel bir ajan olan antiseptik özellikleri ile bilinir. Sandal ağacı yağı, sorunlu alanlara sürüldüğünde, iyileşme sürecini büyük oranda hızlandırır, sorunlu olan alanı mikroplardan arındırır ve enfeksiyon riskini azaltır. Ayrıca, sandal ağacı yağının bu önemli olan antiseptik özellikleri yalnızca topikal olarak değil aynı zamanda oral kullanım olarak da etkilidir. Tüm bunlarla beraber bu yağ, mide ülserlerini tedavi etmek için de kullanılabilir.

    • Sandal Ağacı Yağı Kan Basıncını Düşürür

    Sandal ağacı yağı, hipotansif özellikleri sebebiyle kan basıncını hızlı bir şekilde düşürmeye yardımcı olmada da olumlu özellikler sunar. Kan basıncını düzenlemek için bu yağ, süt veya su ile birlikte tüketilebilir. Yapılan bir çalışmada, sandal ağacı yağının sadece ağızdan tüketildiğinde değil aynı zamanda cilde krem gibi uygulandığında da kan basıncını azaltıcı bir madde işlevi gördüğü sonucuna varılmıştır.

    • Sandal Ağacı Yağı Stres Ve Anksiyeteyi Tedavi Eder

    Sandal ağacı yağının, huzuru ve dinginliği arttırdığı bilinmektedir. Bu yağın, odunsu ve sıcak aroması ciddi oranda gevşemeye yardımcı olur ve zihni son derece rahatlatır. Bu yağ, duyguları dengelemesi, uyum ve düzeni sağlamasıyla bilinir. Sandal ağacı yağı, el veya ayak bileklerine masaj yapılarak ya da doğrudan solunarak stresi ve kaygıyı azaltmak için kullanılabilir. Aromaterapide sandal ağacı yağı, diğer bitkisel yağlarla birlikte topikal olarak uygulanabilecek ya da dağılabilecek önemli bir meditasyon karışımı yapmak için de kullanılır.

    • Sandal Ağacı Yağı Hafızayı Geliştirir

    Sandal ağacı yağının, kan ile beyin bariyerini düzenlediği ve nörolojik sağlığı arttırdığı bilinmektedir. Sandal ağacı yağı tarafından açığa çıkan kokunun, sinir sistemini uyardığı ve zihinsel açıklığı sağladığı görülmüştür. Bu uygulamayı yaparak, istenmeyen stres ve kaygıyı ortadan kaldırmanın yanı sıra konsantrasyonu iyileştirerek hafızanızın daha verimli çalışmasına yardımcı olursunuz.

    • Sandal Ağacı Yağı Antienflamatuar Özellikler Sunar

    Sandal ağacı yağı, ibuprofen ve diğer NSAID’ler gibi ilaçlar için mükemmel bir alternatif haline gelmesine yardımcı olan antienflamatuar özellikleriyle bilinir. Sandal ağacı ağı, harici ve ayrıca dâhili olarak da oluşan iltihapları azaltmak için de kullanılabilir. Beyin sağlığı üzerindeki etkisi nedeniyle, sinir sistemini içeren iltihaplanma durumlarına karşı da faydalı olduğu kabul edilir. Ayrıca dolaşım, sindirim ve tahliye sistemine ilişkin sorunlar için antienflamatuar özelliklere sahiptir.

    • Sandal Ağacı Yağı Böbrek Sağlığını Geliştirir

    Bu yağ, rahatlatıcı özellikleri nedeniyle boşaltım sistemi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Bu mucizevi yağ, oral olarak alındığında idrar geçişinde kolaylıklar sağlar. Sandal ağacı yağı, üriner sistemi rahatlatmak ve idrara çıkma sıklığını artırmak için antienflamatuar özelliklerini kullanarak çalışır. Bu sayede yağ, toksinlerin vücuttan atılmasına ve böbrek sağlığının artırılmasına da yardımcı olur. Ayrıca bu durum, diğer ciddi hastalıklara yol açabilecek böbrek enfeksiyonu ve iltihabı olasılığını da azaltır.

    • Sandal Ağacı Yağı Olası Ağrıları Giderir

    Yukarıda belirtilen özelliklerinden dolayı sandal ağacı yağı, ağrıları önemli ölçüde azaltmak için mükemmel bir ajan haline gelir. Vücutta iltihaplanma nedeniyle oluşan herhangi bir ağrı sandal ağacı yağı ile büyük ölçüde azaltılabilir. Ayrıca, sinir sistemi üzerindeki sakinleştirici etkisinden dolayı bu yağın, normal NSAID’lerden daha etkili olduğu düşünülmektedir. Sandal ağacı yağı ayrıca, ağrının etkilerini azaltmak için topikal olarak da kullanılabilir.

    • Sandal Ağacı Yağı Antispazmodik Etkiler İçerir

    Sandal ağacı yağı, vücuda verdiği antispazmodik özellikleri ile de bilinir ve bu sebeple, kan damarlarının, kasların ve sinirlerin gerginleşmesinden dolayı ortaya çıkan ağrı veya spazm durumlarında belirgin bir düzelme ile beraber iyileşme elde etmek için kullanılabilir. Spazmı azaltmak için bu yağ, etkilenen bölgeye masaj yapılarak yedirilebilir. Bu durum, iltihaplanmaya karşı savaşmanın yanı sıra spazmı da baskılar. Bu iki faydaya ek olarak, yağın sakinleştirici etkisi, sinirlerin ve kasların gevşemesine yardımcı olur. Böylece spazmı ortadan kaldırır ve vücuda rahatlama sağlar.

    • Sandal Ağacı Yağı Virüs Ve Enfeksiyonlarla Mücadeleye Yardımcı Olur

    Sandal ağacı yağı, antienflamatuar özelliklerle birleştiğinde virüs ve enfeksiyonların tedavisinde yararlı bir ajan olmasını sağlayan antimikrobiyal özelliklere sahip olur. Sandal ağacı yağı, bağışıklık sistemini güçlendirir ve inatçı öksürükleri tedavi etmek için balgam söktürücü olarak hareket eder. Bu yağın antimikrobiyal özellikleri, herpes gibi tıbbi tedavilerin yetersiz olduğu enfeksiyonlarla mücadelede faydalı olmuştur.

    • Sandal Ağacı Yağı Sağlıklı Bir Uykuyu Teşvik Eder

    Sandal ağacı yağı, gece uyumakta güçlük çeken insanlara çok faydalı olabilir. Rahatlatıcı etkileri sayesinde bu yağ, vücuttaki sert halde bulunan kasları gevşetip rahatlatır. Bu durum, sağlık bir gece uykusu çekmenize yardımcı olur. Bu yağın doğasında bulunan sakinleştirici özellikleri, huzuru ve uyumu beraberinde getirir. Geceleri uyumaya izin vermeyen stresi azaltmaya yardımcı olur. İyi bir gece uykusu almak için boyun arkasına birkaç damla sandal ağacı yağı damlatılabilir ya da doğrudan solunabilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus sandal ağacı yağının doktor tarafından önerilen herhangi bir ilacın yerine kullanılmamasıdır. Yağı cilde uygulamak için, taşıyıcı olarak işlev gören başka bir yağ ile karıştırılması önerilir.

    sandal ağacı yağının faydaları

    Sandal Ağacı Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

    Sandal ağacı yağı, cilt bakımı dünyasında harika özelliklere sahiptir. Bu yağın, sivilce tedavisinde de önemli sonuçları olduğu bilinmektedir. Sandal ağacı yağı, cilde çok çeşitli faydalar sağlamak için mikrobiyal, antiseptik ve antienflamatuar özelliklerini kullanır. Sandal ağacı yağı, fazla sebumu azaltır, yara izlerini, lekeleri ve diğer izleri yok etmeye yardımcı olur. Bu yağ aynı zamanda egzama ve sedef hastalığı semptomlarının hafifletilmesine de yardımcı olur. Sandal ağacı yağının cilde faydaları ise;

    • Yaşlanma etkilerini geciktirir
    • Güneşin zararlı etkilerinden korur
    • Sivilce ve siyah noktaları yok eder
    • Cilde derinlemesi nemlendirir
    • Cildi besler ve yeni hücre oluşumunu destekler
    • Kurumuş, çatlamış ve yıpranmış cilde bakım yaparak onarır
    • Cildin ölü deriden arınmasını sağlar
    • Bakteri be mikroplara karşı etkilidir

    Sandal Ağacı Yağı Cilde Nasıl Uygulanır

    Kullanımı oldukça basit olan sandal ağacı yağı cilde harici olarak masaj yolu ile uygulanır. Çok sık sorulan sorulardan biride sandal ağacı yağı yüze sürülür mü sorudur. Cilde iyi gelen bu yağı yüzünüze sürmenizde bir sakınca olmamasına karşın göz altına, göz çevresine, dudak ve asla kulak içine sürülmemelidir.

    Sandal Ağacı Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

    Bu yağ, tüm bu özelliklere ek olarak saç uzamasını teşvik etmek ve kuru saçı beslemek için de kullanılabilir. Sandal ağacı yağı, kuru saç derisinin nemlendirilmesinde ve kepeklerin giderilmesinde de oldukça etkilidir. Saçın sağlıklı bir şekilde uzaması için 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı ile 4-5 damla sandal ağacı yağını karıştırılır. Bu karışım doğrudan saç derisine masaj yapılarak yedirilir. Sandal ağacı yağının saça faydaları ise;

    • Saçları kökten uca besler
    • Saç tellerinin nem kazanmasını saçlar
    • Saçlara canlılık ve parlaklık verir
    • Saç dökülmesini önler

    Sandal Ağacı Yağı Saça Nasıl Uygulanır

    Sandal ağacı yağı diğer yağlar ile karıştırıp saçlarınıza sürebileceğiniz gibi kullandığınız şampuan ekleyerek banyo sırasında kullanmanız mümkün.

    Sandal Ağacı Yağı Kullananlar

    Sandal ağacı yağı kullananlar yaptıkları yorumlarda hoş kokusu ile bilenen bu yağın sakinleştirici etkisi olduğu söylenmiştir. Sandal ağacı yağı kullananlar yorumlarda özellikle hoş kokusundan dolayı tütsü olarak kullandıklarını dile getirmişlerdir. Sakinlik ve husur veren sandal ağacı yağı ayrıca cilt sorunları iyi geldiği gibi cildi nemlendirici etkisi olduğu kullananlar tarafından söylenmiştir.

    Sandal Ağacı Yağı Nerede Satılır

    Sandal ağacı yağı kozmetik mağazalardan yada aktarlardan satın alabileceğiniz gibi internet üzerinden güvenli şekilde bulmanız mümkün.

    Sandal Ağacı Yağı Fiyatı

    Sandal ağacı yağı ne kadar sorusuna cevap vermek gerekirse fiyatı 15 ile 30 TL arasında değişmektedir.

    Sandal Ağacı Yağının Zararları

    Sandal ağacı yağının faydaları ve yararları olduğu gibi bazı yan etkileri ve zararları bulunmaktadır. Genelde uzun süre ve aşırı bilinçsiz kullanılması asla tavsiye edilmez.

    İlaç kullananların ve her hangi bir hastalığı bulunanların sandal ağacı yağı kullanmaları asla önerilmez. Solunumi bronşit, astım ve karaciğer sorunları olanların kullanımına uygun değildir. Cilde uygulandığında ise tahriş, kızarıklık ve yanmaya neden olmaktadır.

    Hamilelerin ve emziren annelerin kullanıma uygun değildir. Çok sık sorulan sorulardan biride sandal ağacı yağı içilir mi sorusudur. Esansiyel yağlardan biri olan bu yağ asla ağız yolu ile tüketimi önerilmez.

    BİR YORUM YAZIN

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.