Mavi Anemon Yağının Faydaları

Mavi Anemon Yağının Faydaları

Mavi anemon yağının faydaları arasında enflamasyonu (iltihap) önlemek, kas kalitesini arttırmak, antispazmodik etki göstererek spazmları engellemek, kan dolaşımını düzenlemek, cilt yaşlanmasını hızlı bir şekilde yavaşlatmak, cildi doğal olarak nemlendirerek gençleştirmek, kırışıklar ile ince çizgileri hafifletmek, romatoid artrit ile kas ağrıları gibi semptomları hafifletmek ve saçı besleyerek canlandırmak bulunur.

Mavi Anemon Yağı Nedir?

Mavi anemon yağı, mavi anemon bitkisinden damıtma yöntemiyle elde edilen şeffaf renkli önemli bir bitkisel yağdır. Çok eski yıllardan bu yana yaygın olarak güzellik ve estetik amaçlı bir madde olarak kullanılmaktadır. Mavi anemon yağında, uçucu olma özelliğini taşıyan linalol ve fenil etanol da dâhil olmak üzere 103 farklı aktif madde vardır. Ayrıca bu yağ, çok etkili antioksidanlar, vitaminler ve kimyasal bileşenler barındırır.

Mavi Anemon Yağının Faydaları Nelerdir?

Mavi anemon yağındaki etkili bileşenler ve kimyasallar insan sağlığına bir dizi fayda sağlar. Özellikle de bu yağ, dermatolojik özellikler bakımından oldukça etkilidir ve uzun yıllardır bu amaçla kullanılmaktadır. Son dönemlerde birçok kozmetik üründe ana bileşenler arasında mavi anemon yağı bulunur. Şimdi mavi anemon yağının faydaları neler yakından inceleyelim;

  • Mavi Anemon Yağı Kas Kalitesini Arttırır

Mavi anemon yağı, antispazmodik ve kasları gevşetici bir madde olarak işlev görür. Bu özellik, kaslardaki spazmları ve sinir kasılmalarını önlemede önemli hayati bir rol oynar. Bu durum da olası ağrıları büyük oranda azaltır, kaslarının hızlı bir şekilde gevşemesini sağlar ve olası krampları da önler. Ayrıca mavi anemon yağının düzenli olarak kullanımı, kas spazmlarından ve ağrılarından uzun soluklu kurtulma sağlar. Bu sebeple bu bitkisel yağ, herhangi bir komplikasyon yapmadan harika bir alternatif olarak çalışır. Mavi anemon yağı, vücudun doğal olan mekanizmasını değiştirmeden çalışan doğal bir maddedir. Tüm bunlarla beraber bu yağdaki bileşikler, kasların sağlıklı ve kaliteli bir şekilde işlev görmesine yardımcı olarak kas kalitesini arttırır.

  • Mavi Anemon Yağı Solunum Sistemi Sorunlarına İyi Gelir

Bu yağın mukus açıcı özellikleri, boğaz ve burun gibi üst solunum yolu enfeksiyonları ile tıkanıklıklarını temizlemede oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Aşırı miktarda balgam ve mukusun gelişmesi, solunum sistemi zorluklarına ve bazı hastalıklara sebebiyet verebilir. Mavi anemon yağının doğrudan solunması, temiz bir hava akımı sağlayarak bu tür sorunların ortadan kalkmasına ve hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur.

  • Mavi Anemon Yağı Bakterileri Öldürür

Mavi anemon yağı birçok antiseptik, antienflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu yağdaki bu önemli özellikler, zararlı virüsler de dâhil olmak üzere bakteriyel ve mantar enfeksiyonlardan kısa sürede kurtulma sağlar. Enfeksiyonları önlemek, yara ve kesikleri tedavi etmek için mavi anemon yağı kullanabilirsiniz. Bu yağ, çok kısa sürede ciltte bazı kronik sorunlar ve enfeksiyonlara sebep olabilecek farklı tür virüs ve bakterileri çok etkili bir şekilde yok eder. Ayrıca yaraların iyileşme süresini kısaltır.

  • Mavi Anemon Yağı Bilişsel İşlevi Geliştirir

Mavi anemon yağının, beyin ile kan bariyerini onardığı ve bilişsel işlev sağlığı arttırdığı kanıtlanmıştır. Mavi anemon yağı ile beraber ortaya çıkan kokunun, beynin sinirsel sistemini ani bir şekilde uyardığı ve hafızanın gelişmesine yardımcı olduğu görülmüştür. Ayrıca bu yağ, kaygı ve stresi ortadan kaldırmanın yanı sıra konsantrasyonu geliştirerek beynin çok daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlar.

  • Mavi Anemon Yağı Artrit Semptomlarını Giderir

Genel olarak yaş ilerlemesi, aşırı olan kilo veya travmatik olaylar ile ilişkili kronik bir eklem hastalığı olan artrit hastalığı, birçok insan için inanılmaz bir şekilde ağrı verici olabilir. Bu ağrı neredeyse süreklidir ve hastaların, temel hareketlerini ve yaşam kalitesini bile bozabilir. Mavi anemon yağı, genel olarak triterpenler denilen bileşiklerden oluşur. Bu önemli türdeki bileşikler, büyük oranda antioksidan ve antienflamatuar özellikler taşır. Mavi anemon yağında bulunan bu harika özellikler sayesinde artrit semptomları hafiflemeye başlar.

  • Mavi Anemon Yağı Kan Dolaşımını Düzenler

Mavi anemon yağının içinde bulunan önemli kimyasallar, kan dolaşımını mükemmel bir şekilde düzenler. Bu düzenlenen kan dolaşımı, hücrelere gerekli olan oksijeni temin eder ve olası bir kronik sağlık problemini azaltmaya yardımcı olur. Yakın dönemde yapılan bir araştırmaya göre düzenli bir şekilde mavi anemon yağı ile masaj yapan insanlarda, kalp krizi riskinin %44 oranında azaldığı görülmüştür.

Mavi Anemon Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Mavi anemon yağı, özellikle de cildimizde yaş ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan kırışıklıkları azaltmada ve yaşlılık belirtilerini gidermede oldukça etkilidir. Ayrıca, cildin elastikiyet kaybının giderilmesine katkıda bulunur. Cildin yeniden genç ve canlı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Kuruyan cildi derinlemesine nemlendirir. Tüm bunlara ek olarak bu yağ, güneşin zararlı etkilerinin bir yansıması olan cilt lekelerini, sivilce izlerini, yaşlanmaya paralel olarak ortaya çıkan pigment değişikliklerini ve doğumdan sonra görünen sarkmaları tedavi eder.

  • Mavi Anemon Yağı Sivilce Ve Akneyi Ortadan Kaldırır

Mavi anemon yağındaki antibakteriyel ve antienflamatuar bileşenler, sivilce ile akne oluşumunu önler, izlerin azalmasını sağlar ve hızlı bir onarır.  Bu yağ, stearik, oleik, palmitik ve linolenik asitler gibi önemli düzeydeki iyileştirici özellikleri ile bilinir. Bu yağ, cilt üzerinde oluşabilecek cilt soyulmalarını, çatlak izlerini, yanıkları ve bazı cilt döküntülerini de tedavi edebilir.

  • Mavi Anemon Yağı Cildin Erken Yaşlanmasını Önler

Mavi anemon yağının en etkileyici özelliği de cildin erken dönemdeki yaşlanmasını yavaşlatmasıdır. Bu yağ, cildin gençleşmesini destekler ve ciltte bulunan hücrelerin oksidasyon geçirmesini önler. Ayrıca bu yağ, ciltte oluşan küçük çaplı gözeneklerin ve ince çizgilerin görünmesini engelleyen sesamol ismi verilen önemli bir antioksidandan oluşur. Bu yağ, çok etkili bir yaşlanma karşıtı (anti aging) gece kremi olarak da kullanılabilir. Cilt üzerindeki kan dolaşımını tam manasıyla arttırmak ve en üst seviyede verim almak için bu yağı, cildinize uygun bir şekilde masaj yaparak yedirmeniz önerilir. Bu yağın yaşlanma geciktirici krem olarak kullanmanın faydası cilt enfeksiyonlarıyla mücadele edebilmesidir. Bu yağ, erken dönem yaşlanma sürecini yavaşlatmayla beraber size parlayan ve ışıldayan bir cilt sunabilir.

  • Mavi Anemon Yağı Ciltteki Kaşıntıyı Giderir

Mavi anemon yağı, hem yüksek antienflamatuar hem de nemlendirici faydalara sahiptir. Ciltte ortaya çıkan herhangi bir kuruluk sorunu, cildin pul pul olup soyulmasına neden olabilir. Bununla beraber bu sorun cildin, problemli bir şekilde kaşınmasına ve tahriş olmasına sebebiyet verebilir. Bu yağdaki doğal olan nemlendirici yağ asitlerinin sayesinde cilt, gerek duyduğu bileşikleri alarak olağanüstü bir rahatlamaya ulaşır. Bu problemli kaşıntı sorunu, egzama ya da sedef hastalığı gibi cilt sorunundan dolayı meydana geliyorsa bu yağ harika bir şekilde iş görecektir.

  • Mavi Anemon Yağı Cildin Elastikiyetini Arttırır

Mavi anemon yağında bulunan yüksek orandaki vitaminler ve bazı bileşenler, cildin elastikiyetini sürdürebilmesi için büyük bir öneme sahip maddelerdir. Bu yağ ayrıca, ciltteki elastin ile kollajen proteinlerinin üretimini de arttırır. Bu yağın düzenli bir şekilde cilde uygulanması ile beraber cilt doğal bir şekilde nemlenir ve esneklik kazanır. Tüm bu özelliklerin yanı sıra cilt, doğal olan esnekliğini de tekrardan kazanmış olur. Bu ortaya çıkan doğal esnekliğe paralel olarak kırışıklıklar, lekeler ve ince çizgiler de azalır.

Mavi Anemon Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Mavi anemon yağı, saçın sağlığına da çok büyük oranlarda etki eder. Bu yağ, saç dökülesini yavaşlatır, yıpranan saçı canlandırır ve saç foliküllerini besler. Mavi anemon yağının düzenli olarak saçlara uygulanması ile beraber saç uzaması da hızlanır. Ayrıca yeni oluşacak sağlıklı saçlar ile beraber saç derisi de doğal bir şekilde nemlenir. Tüm bunlarla beraber bu yağ, kepek oluşumunu da önler.

Mavi Anemon Yağı Cilde Nasıl Kullanılır

Mavi anemon yağı cilde yada vücuda sürülen yağlardan biridir. 5 damla kadar pamuk damlatılır yada elle uygulanır. Sürüldükten sonra masaj yapılarak cilt tarafından emilmesi sağlanır. Masaj yağı olarak kullanabileceğiniz bu yağı masaj yolu ile cildinize ve vücudunuza sürebilirsiniz.

Mavi Anemon Yağı Kullananlar

Mavi anemon yağı kullananlar bu yağ hakkında yaptıkları yorumlardan cilde ve saça oldukça faydalı yağlardan biri olduğu söylemişlerdir. Mavi anemon yağı kullananlar yağın özellikle göz altı ve göz çevresine çok iyi geldiğini dile getirmişlerdir. Yağın göz altı morlukları ve kırışıklarına iyi geldiği kullananlar tarafından aktarılmıştır.

Cildin kendini yenilemesi sağlayan mavi anemon yağı sivilce ve siyah noktaların yok etmesini sağlamaktadır. Düzenli olarak mavi anemon çiçeği yağı kullananlar kırışıklıklara ve yaşlanma etkilerine iyi geldiğini aktarmışlardır.

Mavi Anemon Yağı Yüze Sürülür Mü

Çok sık sorulan sorulardan biride mavi anemon yağı yüze sürülür mü sorusudur. Bu yağı cildinize sürebileceğiniz gibi 5 damlayı geçmeyecek şekilde yüzünüze sürebilirsiniz. Sivilce, siyah nokta ve yaşlanma etkilerine karşı yüze sürüldüğünde etkisini kesinlikle gösterecektir.

Mavi Anemon Yağı Göz Altına Sürülür Mü

Mavi anemon yağı göz altın ve göz çevresine sürülen en etkili yağlardan biridir. Mavi anemon çiçeği yağı göz altı morlukları, kırışıklıkları ve göz altı torbalarını yok etmek için kullanabileceğiniz yağlardan biridir. Özellikle göz altında görülen kırışıklık ve yaşlanma etkilerine karşı kullanılır. Göz çevresine sürüldüğünde ise aynı etkileri göstererek kırışıklıkları azalmasını sağlar.

Mavi anemon yağı göz altına pamuk yardımı ile sürebilirsiniz. Pamuğa 4 yada 5 damla damlatarak uygulamanız yeterlidir.

Mavi Anemon Yağının Zararları

Mavi anemon yağının faydaları oldukça fazladır. Genelde bu yağının bilenen yan etkileri ve zararları neredeyse yok denecek kadar azdır. Cilde yada sürüldüğünde hafif bir yakıcı etki gösteren bu yağ eğer cildiniz alerjik değilse her hangi bir yan etki göstermez. Nadir olarak ciltte tahriş, kızarıklık ve kaşıntıya neden olabilir.

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.