Zayıflatan Bitkisel Çaylar

Zayıflatan Bitkisel Çaylar

Zayıflatan Bitkisel Çaylar Zayıf olmak ve kalabilmek kadın ve erkek herkesin hayalidir. Kimi zaman yemeye doyamadığımız tatlılar kimi zaman da tabak tabak yenilen yemekler, hareketsiz yaşam, gazlı içecekler, gece yarısı bir şeyler atıştırmak gibi vücudun kendisine fazla gelen besinleri yağa ve kiloya çevirmesine neden olan alışkanlıklar yüzünden gitgide tartıda ağır çekmeye başlanır. Şok diyetler, mide küçültme ameliyatları, bir süre başlanıp sonra vazgeçilen egzersiz programları seçilir.

Özellikle yaz aylarına girerken, yazın giyilecek ince ve dar kıyafetler, mayolar akla geldikçe de sayısız çareler aranmaya başlar. Nasıl olsa sonra da veririm denilen kilolar bir türlü gitmez, adeta üzerinize yapışmıştır. Bu yüzden zamanında önlem almak ve memnun olduğunuz kilonuzu korumak için bazı hilelere başvurabilirsiniz. Bunlardan biri ise bitkisel çaylardır.

Bitki Çayı İçerek Nasıl Zayıflanır?

Bitkisel çaylar yağ parçalama ve metabolizma hızını arttırma, sindirime yardımcı olma gibi özellikleri vardır. Aralarında en önemlisi ise metabolizma artırımını sağlayanlardır. Çünkü belli bir hızda çalışmaya alışan metabolizma, fazla yenilen yemeklerden gelen enerjiyi ve kaloriyi uzaklaştıramayarak yağa çevrilir. Bu yüzden kilo alımı olur. Metabolizma hızını arttırarak fazla yediğiniz yemeklerin depo yapılmasını engellersiniz. Farklı çaylar, farklı metabolizma hızlarına sahip olmanızı sağlar. Bu demek değil ki her zaman yiyip yiyip metabolizmayı hızlandırıp kilo almayacağız. Metabolizmayı şaşırtmak asıl olan hedeftir.

Bu nedenden dolayı hep aynı çayı değil farklı olanları denemeniz gerekir. Ayrıca her çay her bünyede aynı çalışma hızını göstermeyebilir. Sağlığınıza zararlı olmayan bu çayların hangisinin sizde daha çok işe yaradığını deneme yanılma yolu ile bulabilirsiniz. Bunun için içilecek çay miktarının iyi ayarlanması gerekir. Günde 2-3 fincandan fazla tüketilmemesi gereklidir. Bitkisel çayların her bünyeye farklı olan etkisi yüzünden de ilk içtiğiniz bardakta bazı yan etkilerle karşılaşabilirsiniz. İshal, çarpıntı, baş dönmesi, mide bulantısı, uykusuzluk gibi etkiler görürseniz o çayı içmemeniz gereklidir.

Hamilelik ve emzirme döneminde ise kesinlikle kullanılmamalıdır. İlaçlarla etkileşimi olabileceğinden kullandığınız ilaçla birlikte içimi konusunda mutlaka hekiminize danışmalısınız. Yan etki görünce kaygılanacak bir şey yoktur. Vücuttan atılımı kolay ve bitkisel olduğundan dolayı 1-2 saate etkisini kaybedecektir.

Bitkisel çayların bir diğere yararlı etkisi ise sizi rahatlatarak toksinler atılmasına yardımcı olur. Ayrıca vücutta tutulan fazla suyun uzaklaştırılmasını sağlayarak şişkinliği azaltır. Tüm bitkisel çaylar hazırlanırken kaynayan suya bir miktar atılması ile yapılır. Demleme usulü yapılması sebebiyle en fazla 15 dakika beklenmelidir. Genelde ılık ya da sıcak olarak içilmeli, her seferinde ise taze olarak yapılmalıdır.

Kilo vermek isteyenlerin sıklıkla sorduğu bitki çayları ile nasıl zayıflanır, Zayıflatan bitki çayları nelerdir sorusuna cevabı yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Zayıflatan Bitkisel Çaylar Nelerdir?

  •  Mate yaprağı toksin attıran, fazla suyun tutulmamasını sağlayan, vücut sıcaklığını yükselten, iştah kapatan, metabolizma hızını yükselten, yağların emilimini durduran sihirli bir formülü vardır. Bunun yanında bağışıklık güçlendiren çok fazla vitamin ve amino asit içerir. Uyarıcı etkisi sayesinde ise konsantrasyon arttırma, depresyona iyi gelme, yatıştırma gibi işlevleri de vardır. Çay kaynarken içine atacağınız kabuklu greyfurt dilimleri hoş aroma katarak çayın etkisini güçlendirir. Greyfurt da yenildiği zaman bilinen yağ eritme özelliği de unutulmamalıdır.
  •  Yeşil çay ise son senelerde herkesin bildiği ve kullandığı zayıflatan bir çaydır. Aynı kahve de olduğu gibi içinde içerdiği kafein metabolizma hızını yükseltir. Güçlü bir antioksidan olması yağ parçalama üzerindeki etkisi de bilinmektedir. Bazı yan etkileri her insanda görülmese de kalp ve tansiyon hastaları ve bunlar için kullanılan ilaçlarla birlikte alınırken dikkat edilmelidir. Çarpıntı, sinirlilik, bulantı, kusma, uykusuzluk, baş ağrısı ve dönmesi yan etkilerinin belirtileri arasında görülür. İçine atacağınız 1- 2 dilim taze zencefil ile metabolizma hızını iki kat daha fazlalaştırabilirsiniz. Vücut sıcaklığını da arttıran zencefil çayı tek başın da zayıflama çayı olarak tüketilebilinir. Yaz aylarında soğuk olarak içilmesi hararet bakımından tercih edilir.
  •  Beyaz çay her ne kadar az bilinse de yağın vücutta emilmesini azalttığı bu sayede depolanması önlendiği bilinmektedir.
  •  Yabanmersini çayı kan şekerini dengelemesi özellikle sıklıkla acıkan insanların, bu acıkmaları karşılayan abur cubur paketlerinden uzaklaşmasını sağlar. Akşam yemeklerinden önce tüketmek ise az yenmesi gereken bu öğünler için faydalıdır.
  •  Tarçın çayı vücut sıcaklığını yükseltir. Bu sayede metabolizma hızlanarak kalori yakımına neden olur. İştahı kapatır ve kötü kolesterolü dengeler.
  •  Biberiye ile yapılan çay ise aşırı yenilen yemekler sonrasında kullanarak hazma yardımcı oluyor. Kan dolaşımını hızlandırarak yağ yakımınını sağlar. İçerdiği sayısız vitamin sayesinde diyet döneminde vücudunuzundan yararlı olan şeylerin eksilmemesiniz sağlar.
  • Beşi bir yerde olarak bilinen en iyi zayıflama çayı ise mate, yeşil çay, biberiye, kekik ve funda yaprağının birlikte ile oluşturulan çaydır. Hepsinden aynı ölçüde alınıp 10 dakika kaynatılması yeterlidir. İçine tarçın ya da greyfurt veya limon dilimi de konulabilir.
  • Karanfil ile yapacağınız karışım ise yağ yakımına yönelik olup sabahları tok karnına içilmesi gereklidir. Gün içinde terleteceğinden toksin atılması ve yağ yaktığını hissedebilirsiniz. 250 ml kaynayan suyun içine atacağınız 2-3 tane karanfili atarak demlendirin. 1 çay kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı elma sirkesini ilave ederek iyice karıştırın. Üzerini kapatarak ılındıktan sonra tüketin.
  • Baharatların tadından hoşlanıyorsanız bu çayı içerken hem keyif alacaksınız hem de yağlarınızdan kurtulacaksınız. Bunun için bir aktar ziyareti şart. 1 kabuk tarçın, 1 adet kök zencefil, 6 tane kakule, 2 tane karanfil, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı bal çay için gerekli malzemedir. Karabiber ve bal harici tüm baharatları 1 litre su kaynadıktan sonra ekleyin. 10 dakika demledikten sonra içine bal ve karabiberi ekledikten sonra bal ve karabiberi ekleyin. Gün içinde, hazırladığınız karışımı tüketebilirsiniz. Her gün taze hazırlanması gereklidir.
  • Funda yaprağı çayının yağları eritmesi metabolizma hızlandırma, şişkinliklerden kurtulmaya yardımcı olma gibi birçok özelliği vardır. Diğer adı süpürge otudur. Mide ve bağırsak gazlarını da giderir.
  • Sarımsak çayı ise birçok ünlünün zayıflama sırrı olup, etkisini çok hızlı görebilirsiniz. Çay için sadece sarımsaktan oluşmuş bir tarif içilemeyecek kadar tad olarak kötüdür. Bu yüzden küçük bir parça taze zencefili 1 bardak kaynayan suyun içine atın. 5 dakika bekledikten sonra havanda ezilmiş 2 diş sarımsak,3 çay kaşığı limon ve 1 tatlı kaşığı balı ekleyin. Ocaktan alıp soğumasını bekledikten sonra tüketin. Sabah akşam içilmesi etkisini arttıracaktır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.