Sabahları Ağzın Zehir Gibi Olması Nasıl Geçer
Makalede Neler Var
Sabahları Ağzın Zehir Gibi Olması Nasıl Geçer; Sabah uyandığımızda ağızda oluşan kötü koku ve acı tat bazı kişiye çok büyük rahatsızlık verebilir. Sabahları ağzın zehir gibi olması başı kişiler ağzını fırçalamasına ve temizlemesine rağmen bir türlü geçmez. Her sabah ağzın içi zehir gibi olmasına tıp dilinde disguzi denir ve bu durum ciddi bir sağlık sorunudur.
Sizlere bu yazımızda sabahları ağzın zehir gibi olması nedenleri, sabahları ağızda acılık ve koku nasıl geçer, sabahları ağız kokusunu geçiren doğal yöntemlerden bahsetmeye çalışacağım.
Sabahları ağzın zehir gibi olması aslında pek çok kişinin yaşadığı ortak sorunlardan biridir. Genelde düzenli olarak ağız temizliği yapıldığında sorun kendiliğinden ortandan kalkmaktadır. Aslında normal olan bu duruma sebep olan şey bakterilerdir. Eğer ağzın zehir gibi olması sorunu devamlı olan bir durum ise mutlaka bunun için gerekli önlemler alınmalı ve bir doktora tedavi olunmalıdır.
Sabahları Ağzın Zehir Gibi Olması Nedenleri
Sabahları ağzın zehir gibi olması nedenleri mutlaka belirlenerek bu yönde önlem almak gereklidir. En sık karşılaşılan sorunlar asit, reflü, dehidrasyon, ağız yoluyla nefes alma, sigara içme, ağız kuruluğu, hamilelik, sinüs sorunları, hiperparatiroidizm, kontrolsüz şeker hastalığı, üst solunum yolu enfeksiyonları, demans, bazı ilaçların yan etkileri olarak bilinmektedir. Ayrıca ağız kokusuna neden olan en büyük etkenler ise;
Bakteriler
Bu asidik ve acı tad genellikle dilin arkasındaki anaerobik bakteriler tarafından üretilir ve küçük kükürt salınımı salınır. Gün içinde bu rahatsızlık duygunuz yoksa, tükürüğünüz onları yok ettiğinden. Ancak, gece boyunca, tükürük üretimi büyük oranda azalır ve bu unsurlar dilinizde kalır, bu size bu acı tat verir. Bu, herkeste olan bir durumdur ve çok sık yaşanır.
Sinüzit
Sinüzitten yana sıkıntınız varsa ağız kokusuna sebep olan etkenlerden biri olarak ortaya çıkar. Burun mukusu daha hassasdır ve bu nedenle küçük sekresyonların düşmesine izin verir. Burun mukusu protein açısından zengindir ve daha önce bahsettiğimiz aynı bakteriler için iyi bir besindir. Bakteriler sonuçta ağzınızda bu kötü lezzete neden olan daha fazla kükürt üretmeye devam ederler .Yemek Borusu ve Mide Rahatsızılıkları
Özefagusta iltihaplanabilir asitlilik olabilir. Sindirim yavaşlar ve yiyeceklerin sindirimi daha zordur. Bu asit dilinizin bakterisini besler ve böylece ağzın zehir gibi olması sorunu ortaya çıkar. Yemek borusunda oluşan sorunlar ağzın kötü kokmasına neden olur.
Karaciğer Sorunları
Vücudunuzu toksinleri, zararlı ve toksik elementleri temizlemede karaciğerinizin önemli bir işleve sahip olduğunu ve enzimlerin metabolizmasında diğer özel mekanizmaları yerine getirdiğini zaten biliyorsunuzdur. Fakat aniden oluşan bazı problemler olabilir. Bu semptomlardan biri tam da sabahları bu acı tattır.
Sarılık
Sarılık, bilirubin metabolize ederken bir sorun yaşarsanız, karaciğerinizle ilişkili olan ve vücudunuzda bir dizi problem oluşturan kırmızı kan hücrelerinde değişikliğe neden olan bir bozukluk varsa olur. En belirgin belirtiler, sarı ten renginin yanı sıra ağzınızda acı bir tada ve sabah daha güçlü ağız kokusudur.
Sabahları Acı Tadı Önlemek İçin Doğal Öneriler
Yapmanız gereken en iyi şey , vücudunuzu detoks özülemeye yardımcı olan gıdalara başvurmaktır . Sizlere ağzın zehir gibi olmasını önleyen ve yok eden etkili öneriler vermek istiyorum. Bunun için aşağıdaki adımları yapmalısınız:
Aç karın ile sarımsak karanfili yiyerek güne başlayın. Tutarlıysanız ve günlük yapmaktan mutlaka emin olursanız, mevcut en iyi doğal detoksifikatörden kesinlikle fayda sağlayacaksınız. Denemekten çekinmeyin.
Akşam yemeği için bir detoks suyu: Kendinize iyi hissetmeniz için ayda en az 8 gün boyunca akşam yatmadan önce yemeniz gereken bu basit tarifi vermek istiyorum.
Malzemeler
Bir pancar, bir sarımsak, karanfil, yarım limon suyu, maydanoz demliği ve bir çay kaşığı bal
Hazırlanışı ve Uygulanışı
Yukarıda saydığımız bütün malzemeleri bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Ağız kokusunu geçiren meyve suyunu hazır hale geldikten sonra için. Vücudunuzu temizlemenize, toksinleri ve bakterileri ortadan kaldırmanıza ve ağzınızda daha iyi bir lezzetle uyanmanıza yardım edecektir.
Ağız Acılığına Bitkisel Çözüm
Ağız acılığının bir çok nedeni olabilir bunların başında ise rüfle gelir. Rüflenin en büyük belirtisi sabahları ağzın zehir gibi olması ve ağız acılığıdır. Ağzın zehir gibi olmasını önlemek için sizlere vereceğim yöntemleri uygulayabilirsiniz.
Bol bol su içmek
Düzeki aralıklarla su içmek çok önemlidir. Ayrıca sabah uyandığınızda 1 bardak su içerek ağız kokusunun önüne geçebilirsiniz.
Limon ve limonlu su içmek
Limon yada limonlu su içerek ağızdaki kokuya ya acı tada son verebilirsiniz. Limonlu su ağızda kokuya denen olan bakterileri temizler. Aynı şekilde limonlu su ile ağzınızı çalkalayabilirsiniz.
Tarçın
Tacın sabahları ağzın zehir gibi olmasını önlemek için sizlere vereceğim etkili diğer yöntemlerden biridir. Tarçık çayı tüketerek bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.
Tuzlu Su
Tuzlu su ağızda bakteri oluşumunu önlediği gibi düzenli olarak yapıldığında sabahları ağzın zehir gibi olmasını önler. Sabah uyandığınızda ağzınızı tuzlu ise çalkalamanız yeterli.
Yeşil çay
Sayısız faydası bulunan yaşil çay düzenli olarak tüketildiğinde ağızda açılık ve ağız kokusunu etkili bir biçimde önler. Ağız sağlığını koruyan yeşil çay içerek güne başlayabilirsiniz.
Elma sirkesi
Elma sirkesi ağız içinde oluşan ve kokuya sebep olan bakteriler ile savaşır. Bir bardak suyun içerisine bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyin ve ağzını çalkalayın. Aynı şekilde elma sirkesini salatalara ekleyerek tüketin.
Karbonat
Karbonat ile dişlerinizi fırçalamak özellikle akşam yatmadan önce bunu yapmak sabahları ağız kokmasını önlemek için çok etkili bir yöntemdir. Karbonatlı su ile ağzı çalkalamak diğer etkili yöntemlerden biridir.
Sizlere bu yazımızda sabahları ağzın zehir gibi olması nedenleri ve bitkisel yöntemlerden bahsetmeye çalıştım.