Rezene Çayının Faydaları Nelerdir?
Makalede Neler Var
Rezene Çayının Faydaları Nelerdir? Şifalı bitkiler arasında lider konumda bulunan sağladığı faydalar sayesinde sıkça tüketilen bitkilerin arasında yer alan rezene çayı, özellikle emziren annelerin ilk tercihlerinden biridir. Kullanımı çok eski tarihlere dayanan reze çayının bir diğer faydası da gaz birikmesini önlemektir. Akdeniz bölgesinde bolca yetişen rezene bitkisi işlenerek rezene çayı elde ediliyor. Hazırlanma sürecinin basit ve hızlı; Bir çay kaşığı rezene çayını kaynar suyun içine atın ve 1 dakika kadar demlenmesini bekleyin işte bu kadar kolay.
Rezene Çayının Faydaları
Rezene çayının faydaları nelerdir soruna cevap vermek gerekirse etkili bir şifalı ürün olan rezene çayı sayısız faydası var ben sizlere en çok nelere faydası onları yazacağım,
- Yüksek tansiyonu düşürücü etkisi vardır
- Mide biriken ve rahatsız eden gazı atmak için bir fincan rezene çayı içebilirsiniz.
- Göz sağlığını koruyucu etkisi vardır.
- Bebeklerde gaz sancını giderir. Doktor tavsiyesi ile 1-2 çay kaşığı verebilirsiniz.Ayrıca bebek mamalarrına katılarak tüketilebilir.
- Libido seviyesini Yükseltir
- Öksürüğünüz varsa düzenli şekilde içebilirsiniz. Öksürüğü yok eder.
- Sindirim sistemi üzerinde etkisi vardır.
- Rahimde olan kasılmaların azalmasını sağlar.
- Yaprak ve tohumu ile buhar banyosu yapıldığında cilt gözeneklerini açar.
- Emziren annelerin düzenli içmeleri halinde süt artışı sağlar.
- Etkili bir zayıflama içeceğidir. Tok tutucu etkisi vardır.
- Vücutta biriken fazla suyun doğal yolla atılmasını sağlar
- Toksinlerin Vücuttan atılmasını sağlar.
- Vitamin ve mineral deposudur.
- Mide rahatsızlıklarının önüne geçer.
- Bağışıklık sistemini destekleyerek güçlenmesini sağlar.
- Kansızlığa iyi gelir
- Cinsel gücü artırıcı etkisi vardır.,
Rezene Çayının Zararları Nelerdir?
Rezene çayının yararları kadar aşırı tüketilmesi halinde yan etkilerine bağlı olarak zararlarıda vardır. Aşırı tüketimi halinde mide bulantısı, baş ağrısı, kusma, nöbet, nefes darlığı rezene çayının zararları nedir sorunu cevap olarak verilebilinir. Anne sütünü arttırıcı etkisi olduğunu söylemiştik ama annelerin dikkat etmesi gereken konulardan biride doktorunu danışmadan tüketilmemelidir.
Rezene Çayı Zayıflatır Mı?
Rezene çayı içildiğinde tokluk hissi verir. Eğer sizde zayıflamak istiyorsanız düzenli şekilde rezene çayı içebilirsiniz. Zayıflamak için gün içerisinde istediğiniz zaman 3-4 fincan rezene çayı içebilirsiniz. Sindirim sistemi üzerindeki etkisi sayesinde kısa sürede zayıfladığınıza şahit olabilirsiniz.
Rezene Tohumu yada Yaprakları ile Cilt Bakımı
Rezene Yapraklarını yada tohumu bir kap içerisinde iyice kaynatıyoruz. Bu kaynayan buharın üstüne yüzümüzü tutuyoruz ve bir süre bekliyoruz başınızı havlu ile kapatırsanız etkisi dahada çok olacaktır. Bu işlemi haftada en az 1 kere yaparsanız cilt gözenekleriniz açılacak ve cildiniz nemlenecektir. Cok etkili bir cilt bakım sırrıdır.
Bebeklerde Rezene Çayı Nasıl Kullanılır?
Bilindiği üzere rezene çayının sindirim ve bağışıklık sistemleri üzerinde çok büyük etkileri vardır. Her yaştan insan kullanığı rezene çayının bebekler için faydaları vardır. Gaz sancısı yaşayan bebeklere rezene verilebilir hatta bu durumu doktorunuza danıştığınızda kendisinde size rezeneyi tavsiye ettiğini görecekseniz. En az 2 ayını doldurmuş bebeklerdeki gaz şikayetini gidermek için en fazla 2 çay kaşığı rezene çayı verebilirsiniz.
Kaybedilen sıvının da geri kazanmasını sağlarsınız. Ama burada dikkat edilmesi gereken kural bebeklere verilecek rezene çayı taze olmalıdır ve asla önceden demlenmiş olmamalıdır, bebeklerin bağışıklık sistemi ve sindirim sistemleri hassas olduğundan bu konulara mutlaka dikkat etmelisiniz.
Rezene Çayı Nasıl Hazırlanır
1.fincan kaynamış suyun içine 1.5 çay kaşığı rezene atın ve 10 dakika demlenmesi için bekleyin. Rezene tohumu kullanacaksanız tohumları ezmemeye özen gösterin. Demlenen karışımı bardağa alıp ılık haldeyken tüketebilirsiniz. Dilerseniz 2 damla limon atıp bu şekilde de içebilirsiniz. Hazır poşet çay şeklinde satılan rezene çayları daha pratik ve hızlı şekilde hazırlanabilmektedir.