Ozon Yağı Nasıl Kullanılır?
Ozon Yağı Nasıl Kullanılır? Ozon 3 tane oksijen atomunun bir araya gelmesinden oluşur. Doğada sadece yaşadığımız dünyanın çevresinde, güneşin zararlı ışınlarını süzmek için belirli bir atmosfer katmanında bulunur. Ayrıca gelen ışınlar ozonu parçalayıp tüm canlılar için hayat kaynağı olan oksijene çevirir. Hücrelerimize ve ciğerlerimize dolar. Aktif olan oksijendir. Sağlık ve tekstil gibi alanlarda kullanılan ozon ise çeşitli makineler tarafından yapılır. Stoklanamaz bir yapısı vardır. O yüzden üretildiği gibi kullanılır. Solunan havaya yapay olarak ozon verilirse insanı dinçleştirir ve havayı temizler.
Ozon Yağı Nedir?
Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz ozon yağının kullanılmaya başlanması 1900 lü yılların başıdır. O zamanlar bu yağı elde etmek zor ve uğraştırıcıydı. Teknolojinin ilerlemesi ile çeşitli yöntemler geliştirildi ve ozon yağı isteyen aynı zamanda faydasını bilen herkes için vazgeçilmez bir ürün hale geldi. Bu yağın elde edilişi ise diğer yağlara göre biraz daha farklıdır. Ham maddesi genellikle kaliteli zeytinyağıdır. Jojoba ,susam, fıstık, ayçiçeği yağları da kullanılır.
Sayılan bitkisel yağlara çeşitli yöntemler ile verilen ozon gazının, yağ molekülleri içine işleyip hapsolmasıyla oluşur. Ozon gazının bu şekilde gaz halinden sıvı haline geçmesiyle birleşim jele benzeyen bir kıvam alır. Üretim süresi yağın yoğunluğu ve ozonun ne kadar oranda konsantre edildiğine bağlıdır. Bundan sonra piyasaya sürülerek evlerimize girer. Diğer yağlara göre biraz daha pahalıdır.Zeytinyağından yapılan çok daha etkilidir. Buzdolabında saklarsanız 10 yıla kadar ömrü vardır. Faydaları ve uzun raf ömrü yüzünden verilen her kuruşa değer.
Ozon Yağının Kullanım Alanları
Her zaman elinizin altında olmasını isteyeceğiniz bu ozon yağının faydaları saymakla bitmez. Birçok cilt hastalığı ve kusurunun iyileştiricisi ayrıca çok kuvvetli bir dezenfektandır. Hapsolan yağ içindeki ozon açığa çıktığında virüs, bakteri ve mantar gibi zararlıların aktivasyonunu durdurur. Zararlıların hücre duvarlarını yok ederek işlevsiz hale getirilirken diğer sağlıklı hücreler korunur. Bu yüzden hiçbir yan etkisi yoktur.
Cilt için gerekli oksijen stoğunu artırır. Çocuklarınızda oluşan yaralanmalar, küçük ev kazaları sonucu oluşan kesikler ya da yanıklar, arı, sinek , böcek sokmalarının ağrı ve kaşıntısını alması ve mikropları öldürmesi için daha etkili doğadan gelen bir şifa kaynağı yoktur. Bunların dışında sürekli yatmak zorunda olan hastalarda açılan yatak yaralarını iyileştirdiği de bilinir.
Çeşitli mantar ve mantara bağlı enfeksiyonlar, hemoroit, diş eti hastalıkları, ağızda oluşan pamukçuklar, dudak çatlaması,soğuk aldığımızda vücudumuzda oluşan kırıklık, bebeklerde pişik, egzema , sedef, vitiligo,saç dökülmesi, kepeklenme, varis, selülit, ter kokusu, kan çıbanı,kırışıklık giderme, kuru ciltler için nemlendirme, akne ve akne izleri giderme,güneş yanıkları, cilt yenilemeye iyi geldiği bilinmektedir..
Ozon yağını içerek de yemek borusu, reflü yaraları ve mide ülserlerinin tedavi edilmesine yardımcı olabilirsiniz. Şeker hastalarında oluşan yaraları iyileştirir. Alerjik maddelerin ve toksinleri vücuttan attırır. Oldukça hassas olan cinsel organdaki yaraları tedavi eder. Baş ve kas ağrılarında ise ağrıyan yere masaj ile uygulayarak kullanılır. Uygulandığı yerde içerdiği oksijen miktarından dolayı kan akışı hızlanacağından şişlik ve morarmaları da giderir. Çeşitli göz hastalıkları tedavisinde kanser hastalarının bağışıklık sistemini canlandırmada, dolaşım bozukluklarında, romatizmal hastalıklarda ağrı ve kıkırdağı güçlendirmede, fizik tedavide enjeksiyon olarak da kullanıldığı bilinmektedir.
Yüzünüzde kırışık giderme, cilt yenileme veya gözaltı morlukları için kullandığınızda ilk başta kıvamı yoğun olduğu için size garip gelebilir. Buzdolabında saklandığından dolayı donmuş bir yağ olduğundan az bir miktar kullanımı, cilt ısısının etkisiyle erimesinden sonra parmak uçlarıyla 5 dakika boyunca çeşitli yönlere doğru masaj yapılarak uygulanması doğrudur. Yoğunluğu oldukça fazladır. Bu yüzden diğer yağlar gibi kullanılmaz. Aksi taktirde yüzünüzde yapış yapış bir etki bırakabilir. Akşamları kullanılması önerilir. Sabahları cildinizde kalan yağ var ise mutlaka yıkayarak temizleyin.
Ozon Yağı Nasıl Kullanılır
Uygulamadan önce mutlaka cildintemiz olması yani günlük kir ve makyajdan arındırılmış olması gerekir. Günaşırı olmak kaydıyla kullanabilirsiniz. Kuru ciltler ise her gün kullanabilir. Ayrıca sivilce ve akneden şikayetçi olanlarda sabah akşam sivilcelerinin üzerine bir pamuk yardımıyla baskı yaparak kullanabilir. Selülit tedavisinde ise özellikle banyodan sonra gözeneklerin açık olduğundan kullanılır. Kan dolaşımını hızlandırarak etki eden ozon yağını selülitlerden kurtulmak için her gün kullanmalısınız. Masaj yaparak özellikle kan akışının tersi yönüne aşağıdan yukarı yönüne doğru olmalıdır.
Ter kokularının ya da vücudunuzun diğer yerlerinde oluşan kötü kokudan kurtarmak için her duş sonrası tercihen her gün uygulamalısınız. Yanık tedavisinde ise sürülecek yerin önceden nemlendirilmesi önemlidir. Bunu su yardımıyla yapabilirsiniz. Günde 2 kez kullanarak yanan derinin yerine yenisi oluşturmayı hızlandıracaktır. Özellikle saçlara boyanın verdiği kimyasal zarar ve kuruluk çok sıklıkla karşılaşılır. Bundan kurtulmak için ise saçınızı kirden arındırdıktan sonra , havluyla suyunu alınız. Nemli saça ve diplere masaj yaparak uygulayın. 1-2 saat kadar beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Genelde 2 kez uygulanması doğrudur fakat saçlar çok kötü durumda ise 3 defa da uygulanabilinir.
Eğer gribal enfeksiyon riski altında iseniz ozon yağı ile önlem alabilirsiniz. Vücudun bağışıklığını düştüğünde hemen hasta olmak istemiyorsanız günde 3 -4 defa boğaz ve burun deliklerinize sürerek daha fazla girecek mikrobu ve içerde olanlarında yok edilmesine yardımcı olursunuz. Diş eti iltihaplarından ise sürülerek yada yağ ile fırçalayarak kurtulabilirsiniz. Vücutta oluşan yaraların tedavisinde ise sabah akşam ciltte uzun süre kalacak şekilde kullanmalısınız. Sürüp üzerini bir şeyle kapatmanız önerilmez.