Ozon Terapisi Nasıl Yapılır?

Ozon Terapisi Nasıl Yapılır?

Yaş ilerledikçe, cilt için gerekli bazı maddelerin üretiminin vücutta azalması sonucu, ciltte yaşlanmanın belirtilerinden olan kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Bunun en önemli sebebi ise cilde elastikiyet verene kolajen üretiminin yavaşlaması ve bu yüzden cildin yeteri kadar beslenememesidir. Derinin üst katmanlarına besin taşıyan kılcal damar ağının hızının yavaşlaması ise bir diğer faktördür.

Cildin incelmeye başlayarak saydam hale gelmeye başlaması, kılcal damarların daha görünür hale gelmesine sıklıkla rastlanır. Tene renk veren pigmentlerin üretimi azaldığından, eskiden kalan pigmentlerle idare etmek zorunda kalınır. Bu yüzden daha mat ve donuk bir cilt dokusu oluşur. Güneşle sıklıkla temas eden yerlerde ise kahverengi olan yaşlılık lekeleri ortaya çıkar. Beyaz tenli olanlarda esmer tenli olanlara göre daha belirgin olur.

Ozon Terapisinin Cilde Faydaları

Cildin tam olarak yaşlanmaya başladığı zamanlar 30 lu yaşlardan sonra başlar. Buraya kadar her türlü sizi idare eden cilt artık kendi için olan tepenin zirvesine ulaşmış ve tepeden aşağıya iniş başlamıştır. Beslenme, çevresel faktörler, genetik etkiler, stres, ten rengi ayrıca günlük bakımınıza dikkat etmeye bağlı kırışıklıkların belirginleşmesi için geçen zaman veya sarkma oranları değişebilir. Sonuç herkes için kaçınılmazdır.

Bir noktadan sonra ise artık kırışık açıcı kremler ve bakımlar işe yaramaz hale gelebilir. Çok çeşitli yöntemler ve ameliyat teknikleri sizi belirli yaş aralığında genç görünmenizi sağlar. Eğer bu yaş aralığında görünmenizin sürekli olarak kalmasını istiyorsanız, tüm bu tekniklerin tekrarlanması şarttır. Bunlardan biri ise ozonla yapılandır. Peki ozon terapisi nasıl yapılır. Ozon terapisinin cilde faydaları nelerdir işte yaşlanmayı durduran ozon terapisi hakkında merak ettikleriniz;

Ozon Terapisi Nasıl Yapılır

Medikal ozon denen, yüzde 5 oranında ozonun, oksijenle karıştırılmasıyla elde edilen gazın çeşitli yöntemlerle cildi gençleştirmek için kullanılır. Farklı türlerde uygulama şekli vardır. Elde edilen ozon-oksijen karışımını, gözeneklerin açılmasını sağladıktan sonra, özel bir maskenin ardından, yavaş yavaş verilen ozonun cilde nüfuz edilmesi sağlanır. Bu yöntem profesyonel cilt bakımı yaptırdığınız zamanlarda kolaylıkla uygulanır. Hemen etkisini gösterir. Cilt de kalma süresi kısadır.

Diğer yöntem ise belirli bir miktar kan alınıp medikal ozon ile birleştirilerek tekrar vücuda geri verilmesi şeklinde yapılır. Bu sayede temizlenen kan vücutta daha hızlı bir şekilde dolaşır. Özellikle kılcal dolaşıma olan etkisi ve bu ağı zenginleştirmesi bakımından faydalıdır. Yeterli beslenemeyen cildin üst katmanı gerekli besini alır ve toksinleri atar. Dinç, parlak genç ve sağlıklı görünüm verir. Ciltte gözle görünür sıkılaşma meydana gelir. Bu yöntem ise senede birkaç kez uygulanabilir.

Direkt olarak sadece yüz ve dekolte bölgesini etkilemek istenirse küçük ve özel iğneler yardımıyla medikal ozonlama yapılır. Diğer bir adı ise ozon mezoterapidir. Uygulanmadan önce cildi uyuşturulan bir krem sürülür. Böylece iğnelerin batmasını hissetmezsiniz. Ozon bölgede şişerek kırışıklıkları hemen açar. Etkisi çok uzun süreli değil. Ozon vücutta absorbe edilince kaybolur. Ozonun cilt için kullanılabilen diğer bir yöntemi ise ozonlanmış yağı kullanmaktır. Saf zeytinyağının moleküllerinin içine özel bir teknikle ozon gazının hapsedilmesi şeklinde üretilir. Cilt ile temasında ozon açığa çıkarak gözeneklerden alt katmalara geçer. Uygulanması açısından kolay ve diğer yöntemlere göre ucuzdur. Etkisini görmek için ise gerçek ozon yağını kullanmak ve sürmeyi aksatmamak gerekir.

Bazı hastalık durumlarında ozon terapi yaptırmak sakıncalıdır. Kan hastalıklarından bazıları, aşırı alkol tüketimi, tiroit bezinin çok çalıştığı durumlar, pankreas iltihabı olanlar, kalp krizi yeni geçirmiş olanlar ve beyin enfarktüsünden dolayı rahatsızlanmış insanlarda uygulanmaz. Bu yüzden ozon terapileri estetik merkezlerinde yaptırmak yerine doktor kontrolündeki kliniklerde yapılmalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.