Kil Maskesinin Cilde Faydaları ve Kil Maskesi Tarifleri

Kil Maskesinin Cilde Faydaları ve Kil Maskesi Tarifleri

Bir toprak çeşidi olan kil içinde birçok mineral ve vitamin vardır. Yüzyıllardır güzellik sırrı olarak kullanılır. Oldukça yumuşak ve yağlı yapısı vardır. Çok kolay şekil alır. Suyla ıslatıldığında hamur hale gelir. Yoğun su ve nem tutabilme kapasitesi vardır. Doğada birçok renkte bulabilir.

Cilt yüzeyindeki toksik maddeleri ve fazla yağı bünyesine çekerek denge kurar. Çok küçük partiküllerden oluşması gözeneklerin içine kolayca girmesini sağlar. Yüzü ölü deriden arındırır. Kırışık, mimik çizgilerinin azalmasını sağlar. Cilde elastikiyet kazandırır. Cildin gereksinim duyduğu çeşitli mineralleri yerine koyar. Derinlemesine temizlik yapar. Gün boyu oluşan kir ve tozlardan arındırarak gözeneklerin açık kalmasını sağlar. İçerisine ekleyeceğiniz çeşitli yağlar sayesinde ise komple bakımınızı yapabilirsiniz.

Kil Maskesinin Cilde Faydaları

Kil maskesi çeşitlerinden yüzümüze uygulayabileceklerimizi ve ne işe yaradıklarını iyi tanımamız gerekir. Beyaz kil en çok kullanılan cilt bakımı yardımcısıdır. Normal ve kuru ciltlerde kullanılır. Bakteriler ile savaşarak akne ve sivilceleri kurutur. Gözenekleri temizler. Kırmızı kil ise yağ üretimini dengeler. Yıpranmış ciltleri onarır ve parlaklık verir. Yeni cilt hücresi üretimine yardımcı olur. Yeşil kil ise yağlı ciltlerde kullanımı uygundur. Fazla yağı absorbe eder. Bu sayede gözeneklerin açık kalması sağlanır. Sivilce ve siyah nokta oluşumunu azaltır.

Kil maskelerini kullanırken tüm suratınıza sürmenize gerek yoktur. Sorunlu bölgelere uygulamak yeterlidir. Maskeyi yüzünüzde tutma süresini, cilt hassasiyetinize göre kendiniz ayarlayabilirsiniz. Kuru ciltler için bu süre 10 dakika kadar yeterli olurken çok yağlı ciltler için bu süre 20 – 25 dakikaya kadar uzayabilir. Çatlayıp kurumaya başlayan maskeler tahrişe neden olabilir. Bu yüzden sık ve uzun süre ciltte tutulmasından kaçınılmalıdır. Haftada 1 kez kullanılması yeterli olacaktır. Karışımlar hazırlarken kıvamını ayarlamanız size kalmıştır. Cilde kolaylıkla sürülebilmesi için kremsi bir kıvam alması sağlanmalıdır. Tahta veya plastik bir karıştırıcı ile maskenizi hazırlamanız gerekir. Metallerle etkileşime girebildiğinden içindeki faydalı vitamin ve mineralleri suratınıza sürmeden kaybedebilirsiniz. Temizlerken ılık su kullanırken en son cildi şok etmesi için soğuk su uygulamanız gerekir. Bu sayede temizlenen gözenekler kapanarak içeriye yeniden kir dolmaz. Uygulamalar sonrası mutlaka nemlendirici kullanılmalıdır.

Maskeler uygulanmadan önce cildin makyajdan ve günlük kirden arındırılmış olması gerekir. Mümkünse buhar banyosu yaparak gözeneklerin açılması sağlanarak zaten derinlemesine etki yapacak kilin daha kolay nüfuz etmesini sağlarsınız. Kil maskeleri nasıl yapılır, Kil maskeleri ile nasıl cilt bakımı yapılır sorusuna cevap arıyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Kil maskelerini cilt tipinize göre olan kilden seçerek sadece damacana suyla hazırlayıp kullanabilirsiniz. Ek olarak kullanacağız yağlar ise etkisini arttırırken, yağın veya ekleyeceğiniz malzemenin cilde verdiği yararlar sayesinde ekstra bakımlar kullanarak zaman kaybetmenizin önüne geçer.

Kil Maskesi İle Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Cilt tipinize uygun kil maskesi hazırlarken kullanacağınız limon veya portakal suyu ciltteki leke ve ton farklarının giderilmesine yardımcı olacaktır. Yabanmersini püresi ile hazırlanan maske ise son derece etkilidir.

Özellikle yağlı ciltlerin sorunu olan sivilceler bazen gözeneklerin tıkanıklılığı yüzünden normal hatta kuru ciltlerde de görülebilir. Yine cildinize uygun 1 çorba kaşığı kil ile 5 damla çay ağacı yağı, 5 damla limon suyu, 3 çay kaşığı yoğurdu karışırın. İnce bir tabaka halinde yüzünüze sürün. Normal ve kuru ciltler 2 tatlı kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı beyaz kili karıştırarak da uygulayabilirler. Diğer bir tarif ise 1 çorba kaşığı gül suyu, 2 çorba kaşığı maden suyu, kendinizin kilinden 3 tatlı kaşığı ve 1 çorba kaşığı limonla hazırladığınız karışımda işinizi görecektir. Açtığınız maden suyunu maskeyi temizlemek için de kullanabilirsiniz.

Siyah Noktalar İçin Kil Maskesi

Siyah noktadan muzdaripseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Cilt yapınıza göre seçtiğiniz kilden 2 çay kaşığı, 2 çay kaşığı yoğurt, 1 poşet yeşil çay, 3-4 yaprak taze naneden hazırlanan maskeniz için önce yeşil çayı demlemelisiniz. Poşetin içindeki çayı çıkarak diğer malzemelerle birleştirin. Kıvam alıncaya kadar iyice karıştırın. Kremsi kıvamı yakalamak için yeşil çayın suyundan faydalanabilirsiniz. Daha sonra yüzünüze uygulayın. Bu kadar malzemeniz yok ise papatya suyu ile kilinizi karıştırarak yine aynı etkiyi sağlayabilirsiniz.

Sivilceye İyi Gelen Kil Maskesi

Cildiniz de kızarıklar ya da sivilcelerden dolayı oluşan pembeleşmeler var ise bu maske tam size göre… Yarım yemek kaşığı rondoda çekilmiş yulaf ezmesi, 1 yemek kaşığı beyaz kil ve 1 bardak demlenmiş papatya çayına ihtiyacınız vardır. Beyaz kil kullanılmasının sebebi ise zaten kızarmış olan cildinizi daha fazla irite etmemek içindir. İlk olarak papatya çayını demledikten sonra soğutun. Yulaf ezmesi ve kilin üzerine yavaş yavaş ekleyerek kremsi bir kıvamı yakalayın. Yüzünüze sürdükten sonra diğer maskelerde olduğu gibi 10 dakika sonra ılık su ile temizleyin.

  •  Cildi beslemek için kullanılacak maskede mutlaka pembe kil kullanılmalıdır. Bu kil tipi zaten kendi kendine dengeyi kuracaktır. Yarım çorba kaşığı pembe kil, 1yemek kaşığı gül suyu, 1 çay kaşığı kayısı çekirdeği yağı ve 5 damla biberiye yağı bir kaba alınır. Üzerine kıvam alana kadar maden suyu eklenerek karıştırılır. Etkisini 3 kullanımda hissedeceksiniz.
  •  Kırışıklıkları açan ve oluşmasını engelleyen bir kil maskesi tarifi ise; 2 tatlı kaşığı beyaz kil, 1 poşet yeşil çay ve 1 adet kırılabilen C vitamini ampulünden oluşur. Yeşil çayı demleyip soğumasını bekleyin. Kil ve vitamin ile kıvam alıncaya azar azar ekleyerek karıştırın. Yüzünüze uygulayın. Ayrıca papatya ve adaçayı özüyle hazırlanan maske de göz çevresi hariç olan yerlere uygulanarak kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz.
  •  Derinlemesine temizlik istiyorsanız cilt tipinize uygun kilden 1 tatlı kaşığı ve 1 tatlı kaşığı da pembe kilden, 5 damla havuç çekirdeği yağı ve yarım çay bardağı elma sirkesinden faydalanabilirisiniz. Uygun kıvamı elde edinceye kadar elma sirkesini ekleyin.
  •  3 çorba seçtiğiniz kili 3 çorba sıcak su ile karıştırın. 3-4 damla zeytinyağı ekleyerek yüzünüze uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra limon suyu ile cildinizi temizleyin. Bu maske de derinlemesine temizlik için kullanılır.
  •  Yağlı ciltler ise domates suyu ile kili karıştırarak, hazırlayacakları maskenin etkisini kısa sürede göreceklerdir. Diğer etkili yöntem ise 1 yemek kaşığı kil ile 1 yemek kaşığı sıcak suya, daha önceden haşlayıp ezdiğiniz ıspanakları karıştırmak suretiyle de maske elde edilir. Yeşil kil ve makadamya yağı ile hazırlanan maske ise yağlanmadan dolayı oluşan parlamaların önüne geçecektir.
  •  Kuru ciltleri canlandırmak için ise 1yemek kaşığı deniz yosuna, 2 yemek kaşığı beyaz kil ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekliyoruz. Kıvamını alması için su yerine gülsuyu kullanıyoruz. Bunun için mutfak robotunu kullanabilirsiniz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.