Clinoper Jel Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Clinoper Jel Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Clinoper Jel Ciltte akne, siyah nokta ve sivilce oluşumuna yol açan bakteri ve mikropları yok eden Clinoper jel; bakterilerin cilt üzerinde yayılımını durduruyor.

Aynı zamanda peeling etkisi gösterip, cildin en üst tabakasını soyuyor ve siyah noktalardan cildi arındırıyor.

Son dönemlerde sivilce ve akne tedavisinde sıklıkla reçete edilen, jel formundaki bu ürün; yağı ve kiri ciltten uzaklaştırıyor.

Akne ve sivilce tedavisi için birebir olan bu krem; topikal bir şekilde derideki lezyonlara uygulanıyor.

Bu yazımızda merak edenler için kısaca Clinoper jel nedir? Clinoper jel ne işe yarar? sorularını yanıtlamaya, bu ürünü kullanırken mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken noktalara değinmeye, kısacası bu kremle ilgili sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Clinoper Jel Nedir?

Etkin maddeleri klindamisin fosfat ve sulu formda benzoil peroksit olan Clinoper jel; akne, akne vulgaris, siyah nokta ve ciltteki beyaz nokta üzerinde yok edici etki gösteriyor.

Kremin yardımcı maddeleri arasında ise cildi temizleyen karbomer, saf su, sodyum hidroksit, disodyum EDTA, dimetikon, karbomer, izopropil miristat ve oleilmakrogolgliserin yer alıyor.

25 0C oda sıcaklığının altında, açıldıktan sonra maksimum 2 ay içerisinde kullanılması gereken bu jelin topikal şekilde ciltteki sorunlu bölgeye sürülmesi gerekiyor.

Aksi halde jelin tüm yüze ya da cilde uygulanması, ciddi yan etkilere yol açabiliyor.

İç tarafı lak tabakasıyla kaplanan, ağzında mebran bulunan alüminyum tüplerde, vidalı ve polietilen kapaklı halde karton kutu içerisinde eczanelerde pazarlanan ürün, 25 ya da 50 gramlık ambalajlarda iki farklı şekilde sunuluyor.

Clinoper Jel Ne İşe Yarar?

Clinoper jel faydalarını yani bu kremin ne işe yaradığını aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • İnflamatuar lezyonlar ile yani enflamasyonun eşlik ettiği hafif ya da orta şiddetli akneleri tedavi ediyor.
  • Ciltteki siyah ve beyaz noktaları yok ediyor.
  • Kurutucu ve soyucu etkisi sayesinde sivilcelerde yoğunlaşan kir ve yağı ciltten uzaklaştırıyor.
  • Ciltte sebum artışını önlüyor.
  • Aşırı yağlanmaya engel olup, sivilcelerin ve aknelerin durumunun kötüleşmesine engel oluyor.

Kısacası Clinoper jel düzenli bir şekilde kullanıldığında etkisini kısa sürede gösterip, cildinizin sağlıklı, yumuşak, aknesiz ve pürüzsüz olmasını sağlıyor.

Clinoper Jel Nasıl Kullanılır?

Bu kremi mutlaka doktor reçetesi ve önerisi üzerine kullanmalısınız.

Doktorunuz farklı bir şekilde reçete etmediği taktirde jel formundaki ürünü cildinize akşamları, mümkünse gece yatmadan önce günde tek sefer ince bir tabaka halinde parmak uçlarınızla nazik ve hafif hareketlerle sürmelisiniz.

Jel kullanımının işe yaraması yani sivilcelerin tamamen kuruması için ürünü maksimum 12 hafta boyunca eksiksiz bir şekilde kullanmalısınız.

Kremi mutlaka temiz cildinize sürmelisiniz. Bu noktada öncelikle cildinizi bol ılık suyla yıkamalı, ardından da temiz bir havlu ile kurulamalı, en nihayetinde jeli cildinizdeki sorunlu bölgeye sürmelisiniz.

Clinoper Jel Kullanımı Esnasında Dikkat Etmeniz Gerekenler:

Tıpkı tüm diğer tedavi amaçlı topikal krem, losyon, jel ve merhemlerin kullanımında olduğu gibi bu kremi kullanırken hem yan etkilerle karşılaşmamak hem de kremden en iyi sonucu alabilmek adına birtakım noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.

Bu noktaları aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

  • Kremin içeriğindeki etkin ya da yardımcı maddelere karşı aşırı hassasiyetiniz söz konusuysa yan etki ile karşılaşmamak adına bu kremi kullanmamalısınız.
  • Kremin ağız, göz, dudak gibi mukozal alanlarla temas etmesinden kaçınmalı, temas halinde ilgili bölgeyi bol su ile yıkayıp, kremden arındırmalısınız.
  • Daha önce antibiyotik kullanımından kaynaklı kolit, ülseratif kolit ya da bölgesel enterit geçirdiyseniz; kullanım esnasında dikkatli olmalısınız. Aynı şekilde sizde atopik dermatit mevcutsa kullanım sırasında doz aşımına kaçmamalısınız.
  • Cildinizde kullanıma bağlı olarak aşırı bir kuruma ya da tahriş oluştuğunda kullanım sıklığını doktorunuza danışıp azaltmalısınız.
  • Krem saçlarınızda ya da kıyafetlerinizde beyazlamaya yol açabileceğinden kullanım esnasında titiz davranmalısınız.
  • Kullanım esnasında güneş ışınlarına ya da yapay UV ışınlarına maruz kalmaktan kaçınmalısınız. Bu süre boyunca solaryuma da girmemelisiniz. Aksi halde cildinizde ciddi tahriş ile karşılaşabilirsiniz.
  • En az 4-6 hafta boyunca yani doktorunuzun tavsiye ettiği süre boyunca kremi düzenli kullanmalısınız.
  • Kullandığınız reçeteli ya da reçetesiz ilaçlarla ilgili tedavi öncesinde muhakkak doktorunuzu bilgilendirmelisiniz.
  • Hamileyseniz ya da bebeğinizi emziriyorsanız, kremi kullanmaktan kaçınmalısınız. Öncelikle doktorunuza danışmalısınız.
  • Bu kremi kullanırken peeling niteliğindeki sabunları, temizleyicileri, topikal yani cilde uygulanan antibiyotikleri, kurutucu etkiye sahip sabun ve diğer kozmetik ürünleri, alkol ya da astrenjan içeren ürünleri eş zamanlı kullanmaktan kaçınmalısınız.
  • Krem kullanım esnasında cildinizin tahriş olmaması adına A vitamini ve bu vitaminin türevlerini içeren topikal akne ürünlerini eş zamanlı kullanmamalısınız.
  • Kullanım esnasında doz aşımına kaçmamalı, unutulan dozları dengelemek adına çift doz almaya kalkışmamalı, doz aşımı söz konusu olduğunda doktorunuza ya da eczacınıza görünmelisiniz.

Clinoper Jel Yüze Sürülür mü?

Ürünü yüzünüzdeki sivilce, akne, siyah ve beyaz noktaların üzerine sürmelisiniz. Bununla birlikte tüm yüzünüze ürünü sürmekten kaçınmalısınız.

Sırt, boyun, göğüs vb. cildinizdeki sivilceli bölgeye de bu kremi sürebilirsiniz.

Clinoper Jel Reçetesiz Alınır mı?

Bu jeli reçetesiz bir şekilde eczanelerden satın alabilirsiniz. Lakin herhangi bir yan etki ile karşılaşmamak adına mutlaka ürünü doktor reçetesi ile kullanmalısınız.  Clinoper Jel aile hekimi yazar mı sorusuna cevap vermek gerekirse aile doktorunuz gerekli halde size bu kremi reçete edebilir.

Clinoper Jel Son Kullanma Tarihi:

Ürünü ambalajını açtıktan sonra maksimum 2 ay içerisinde kullanmalısınız. 2 ay sonrasında kalan ürünü kullanmaktan kaçınmalısınız.

Clinoper Jel Fiyatı:

Bu kremi ortalama 35 TL gibi bir fiyata reçetesiz olarak eczanelerden satın alabilirsiniz.

Clinoper Jel Kullananların Yorumları:

Bu kremle ilgili kullanıcı yorumlarına baktığımızda kremle ilgili olumlu yorumları görüyoruz. Kullanıcılar; kremin sivilceleri kısa sürede bertaraf ettiğini, krem sayesinde sivilcelerinden kurtulduğunu dile getiriyor.

Kremin kurutucu etkisinin oldukça yüksek olduğundan da yorumlarda bahsediliyor.

Kremin soyucu etkisi sayesinde siyah noktaları da yok ettiğini, pek çok kullanıcının krem sayesinde siyah noktalarının azaldığını da yorumlarda görüyoruz.

Herkesin cilt tipi, cilt hassasiyeti farklı olduğundan kremi mutlaka doktor reçetesi ile kullanmanızı öneriyoruz.

Clinoper Jel Kızarıklık ve Kaşıntı Yapar Mı

Clinoper jel kızarıklık ve yanma en sık görülen yan etkilerinden biridir. Krem yüze sürüldükten sonra bu yan etkiler görülürse kesinlikle kremi kullanmayı bırakmalısınız. Genelde çok fazla kullanıldığında yada hassas ciltlerde yan etkiler daha sık görülür.

Clinoper Jel Sivilce İzlerini Geçir Mi

Clinoper krem sivilce üzerinde olumlu etki göstermesine karşın kesinlikle sivilce izleri üzerinde etkili değilidir.

Clinoper Jel Yan Etkileri:

Bu kremin kullanımı, özellikle doz aşımına kaçan ya da kremin bileşen maddelerine karşı aşırı duyarlılığı bulunan kişilerde bazı yan etkilere yol açabilir.

Bu yan etkileri aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

Çok yaygın:

  • Deride kuruluk, soyulma ve eritem

Yaygın:

  • Deride yanma ve kaşıntı

Yaygın olmayan:

  • Akne ve sivilcelerde kötüleşme
  • Parestezi(Bir sinir sistemi rahatsızlığı)

Bu kremi çocuklarınızın ulaşamayacağı yerlerde ve kendi ambalajında saklamalı, ürünü son kullanma tarihi ile uyumlu bir şekilde kullanmalısınız.

Ambalaj ya da yapısında tuhaflık fark ettiğiniz ürünleri kullanmaktan kaçınmalısınız.

Bu yazımızda kısaca Clinoper jelle ilgili olarak sizleri bilgilendirmeye çalıştık.

Daha önce bu kremi kullandıysanız ya da şu an bu kremle akne tedavisi görüyorsanız; kullanıcı görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, deneyimlerinizi değerli okuyucularımızla paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

  1. Gulsen dedi ki:

    Benim burun kenarinda çıkan kızarıklık kabarması Roza gül hastalığı tesisi konuldu bu kiremi doktor verdi ama sürdüğüm Zaman aşırı yanma yapıyor artık giymedim doktor kalmadı

    1. Doktordelisi dedi ki:

      Merhabalar,bende rozayım muayene sırasında belirtmeme rağmen bu jel yazılmış eve gelip baktığımda kızarıklık yaptını okudum bir kere kullandım yani yüzüm yanık gibi oldu daha da mahvetti yüzümü şimdi o kızarıklığı nasıl geçiricem diye uğraşıyorum başka yok mu şu sivilceler için krem ya