Cilde İyi Gelen Bitkisel Yağlar (En Etkili Yağlar)

Cilde İyi Gelen Bitkisel Yağlar (En Etkili Yağlar)

Cilde İyi Gelen Bitkisel Yağlar Tabiat ananın bize sunduğu bitkilerin hepsinin ayrı bir şifa kaynağı olduğunu, kalp sağlığımızdan tutun da sindirim sistemi sağlığımıza kadar pek çok açıdan sağlığımızı gözettiğini hepimiz biliyoruz. Bu yüzden sebzelere ve bitkisel besinlere diyetlerimiz ve öğünlerimizde sıklıkla yer vermeye çalışıyor, bitki ve sebze tüketerek, yaşam ömrümüzü uzatabilmeyi tercih ediyoruz.

Lakin bitkilerin aynı zamanda cildimizi güzelleştirdiğini, cilt bakımında da bu mucizevi bitkilerden yararlanabileceğimizi büyük çoğunluğumuz bilmiyoruz.

Cilde iyi gelen yağlar bitkisel yağlar başlıklı bu yazımızda cilde topikal olarak sürüldüğünde doğal bir peeling etkisi gösteren, cilt gözeneklerini derinlemesine temizleyen aynı zamanda cildimizi güzelleştiren en etkili bitkisel yağları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bitkilerin birtakım işlemlere tabi tutulması sonrasında elde edilen bu bitkisel yağlarla cildinize kapsamlı bir bakım yapabilir, ışıl ışıl, tertemiz, nemli ve canlı bir cilde kısa sürede kavuşabilirsiniz.

İşte, mutlaka denemeniz gereken cilde iyi gelen bitkisel yağlar listemiz:

Cildi İyi Gelen Bitkisel Yağlar 

Cildi iyi gelen etkili yağlar nelerdir sorusuna bu yazımızda cevap vermek istiyorum. Cildi iyi gelen yağlar ayrıca cildin yumuşak ve bakımlı kalmasının sağlamaktadır.

  • Badem yağı:

Cildi besleyen ve nemlendiren yağlar listemizde ilk sırada bulunan badem yağı; göz çevresine ve göz altı bölgesine sürüldüğünde koyu renkli halkaları ve morlukları gideriyor. Cilt ton rengini açmanın yanı sıra doğal bir tonik etkisi göstererek, gözeneklerimizi önce temizliyor, ardından da sıkılaştırıyor.

Üstelik peeling ve makyaj temizleyici olarak da kullanılabiliyor. En zorlu makyajınızı bile bir parça pamuğa damlattığınız badem yağı ile kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için Badem Yağının Faydaları yazımız okuyabilirsiniz.

  • Limon yağı:

Güçlü bir antibakteriyel olan limon yağı, aynı zamanda harika bir antiseptik olarak cildimizdeki iltihaplar ve bakterilerle savaşıyor. Kuru cildi nemlendiren bu yap yağlı ciltlerinde nem oranını korur.

Cilde düzenli olarak sürüldüğünde gözenekleri derinlemesine temizliyor. Ciltteki siyah noktaları, sivilceleri ve akneleri de tedavi edici bir özellik sergileyerek, yağlı ciltlerdeki parlama sorununu bir çözüme kavuşturuyor.

Özellikle yağlı bir cilt tipine sahipseniz; cildinizdeki akne ve sivilcelerle mücadele etmek, akne, sivilce, leke izlerinin kötü görünümünü gidermek adına cildinize düzenli olarak limon yağı sürebilirsiniz.

  • Hindistan cevizi yağı:

Akne ve sivilce tedavisinde oldukça etkili olan Hindistan cevizi yağı; ciltteki sivilce ve akneleri iyileştiriyor. Düzenli olarak kullanıldığında kuru cildi besleyen ve nemlendiren yağlardan biridir.

Aynı zamanda ciltteki siğillerin üzerine sürüldüğünde siğilleri de tedavi ediyor. Kolajen etkisi göstererek, cilt hücrelerinin yenilenmesini teşvik ediyor. Cildi yenileyerek, cilde canlılık katıyor.

Ayrıntılı bilgi için Hindistan Cevizi Yağı Faydaları yazımızı okuyabilirsiniz.

  • Lavanta yağı:

Tüm cilt tipleri ile uyumlu olan yani en hassas ciltlerin bile kullanabileceği lavanta yağı; cilt hücrelerini serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyor.

Güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı da cildimizi koruyan lavanta yağı; cilt lekelerine ve güneş yanıklarına son derece iyi geliyor.

Stres ve gerginliği alarak, kişiye huzur veren bu mucizevi bitkisel yağın koklanması bile daha rahat bir uyku çekmenize olanak tanıyor.

Gün içerisinde lavanta yağı koklayarak, kendinizi daha sakin, mutlu ve stresten arınmış bir şekilde hissedebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için Lavanta Yağının Faydaları yazımızı okuyabilirsiniz.

  • Gül yağı:

Mükemmel bir cilt nemlendirici olan gül yağı; ciltteki yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı oluyor.

Bol miktarda antioksidan içeren bu bitkisel yağ; cildimizdeki akne ve sivilceleri tedavi ediyor.

Cildin nefes alıp vermesini sağlayarak, ciltteki ölü hücreleri cildimizden uzaklaştırıyor.

  • Kayısı çekirdeği yağı:

İçerisinde yer alan A ve E vitaminleri sayesinde cildimizi ultraviyole ışınlarına karşı koruyan kayısı çekirdeği yağı; cildin elastikiyetini arttırıyor.

Böylelikle cilt gerginliğini alarak daha yumuşak ve esnek bir cilde kavuşabilmenize öncülük ediyor.

Doğal bir güneş kremi olarak kullanabileceğiniz kayısı çekirdeği yağı sayesinde özellikle yaz aylarında cildinizde istemediğiniz güneş lekeleriyle karşılaşmaktan kurtulabilirsiniz.

  • Buğday yağı:

Özellikle sonradan ciltte beliren güneş lekeleri ve çillerden kurtulmak adına tercih edebileceğiniz buğday yağı; cildimizi yenileyerek, bizi lekesiz, çilsiz yani sorunsuz bir cilde kavuşturuyor.

Kolajen üretimini uyararak, hücre yenilenme sürecini hızlandırıyor. Yani cildimizde ölü hücre birikimini en aza indirgiyor.

  • Biberiye yağı:

Anti-aging etkisi gösteren, yaşlanma karşıtı pek çok cilt bakım kreminin ve kozmetik ürünün bileşenlerinde yer alan biberiye yağı; göz altı şişliklerini ve morluklarını toparlıyor.

Şişlikleri ve morlukları ciddi ölçüde hafifletmekle kalmayarak, göz altındaki ince çizgileri, cildimizde erken yaşlarda beliren kırışıklıkları minimize ediyor.

Düzenli olarak biberiye yağı kullanarak; yaşınızın ilerlemesine rağmen cildinizin daha genç ve pürüzsüz görünmesini garantileyebilirsiniz.

  • Argan yağı:

Antioksidanlar, E vitamini ve Omega 3 yağ asitleri açısından ideal bir kaynak olan argan yağı; kuru ciltlerdeki pullanma, kaşıntı, kabarma sorununu en aza indirgiyor.

Cildi nemlendirmenin ve beslemenin yanı sıra cildin yenilenmesine aracılık ediyor.

Pürüzsüz ve ipeksi bir cilt için argan yağı kullanmayı deneyebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için Argan Yağının Faydaları yazımızı okuyabilirsiniz.

  • Nane yağı:

Cildimizde biriken makyaj kalıntıları, kir ve toz yüzünden iyice tıkanan gözeneklerimizi açan nane yağı; aynı zamanda ciltte aşırı sebum üretimini engelliyor.

Yağlı bir cilt yapınız bulunuyorsa, cildinizdeki parlamanın önüne geçmek adına nane yağına bir şans verebilirsiniz.

Eter yağlar arasında bulunan nane yağının direk olarak cilde uygulanması cilde zarar verebileceğinden mutlaka taşıyıcı bir yağla karıştırılarak, cilde sürülmesi gerekiyor.

  • Çay ağacı yağı:

Akneli ve sivilceli cildi yatıştıran çay ağacı yağı; iltihabı kurutarak, cildi bakteri ve mikroplardan arındırıyor.

Ancak cildi tahriş edebileceğinden cilde mutlaka bir miktar zeytinyağı ya da badem yağı gibi ‘taşıyıcı yağlarla’ inceltildikten sonra uygulanması gerekiyor.

Ayrıntılı bilgi için Çay Ağacı Yağı yazımızı inceleyebilirsiniz.

  • Zeytinyağı

Cildin nem dengesini gözeterek, cildi nemlendiren zeytinyağı; özellikle kuru ciltler için ideal bir nemlendirici olma özelliği taşıyor.

E vitamin deposu da olan zeytinyağı; taşıyıcı bir yağ olduğundan eter yağların inceltilmesi aşamasında da tercih ediliyor.

Zeytinyağının Cilde Faydaları

Zeytinyağının Saça Faydaları

  • Jojoba yağı:

Cildi yenileyen bitkisel yağlar listemizin son üyesi olan jojoba yağı; içeriğindeki çinko ve bakır sayesinde cildi güneşin zararlı etkilerine karşı koruyor.

Bileşenlerindeki C ve E vitaminleri sayesinde cildimize kapsamlı bir bakım yapıyor.

Cilde İyi Gelen Yağlar ve Faydaları

Cilde iyi gelen yağlar cilt tipinize göre bazı faydaları bulunmaktadır. Bazı yağlar cildi nemlendirirken bazı yağlar ise sivilce ve siyah noktaların yok olmasında faydalıdır. Kuru, karma yağlı cilt tipinize uygun olan bitkisel yağları kullanarak cildinizin hem yumuşak hemde bakımlı olmasını sağlayabilirsiniz.

Bitkisel Yağları Kullanırken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar:

  • Özellikle eter yağların bileşenlerine karşı aşırı hassasiyetiniz bulunuyorsa, cildinizde kızarma, kaşıntı vb. birtakım yan etkilere maruz kalabilirsiniz. Bunu test etmek adına öncelikle birkaç damla yağı elinize damlatın. 1 saat boyunca herhangi bir yan etki ile karşılaşmamanız durumunda bu yağı cildinize sürebilirsiniz.
  • Uçucu yağları yani esansiyel yağları cildinize direk sürmeniz; birtakım sakıncalar doğurabilir. Uçucu yağları taşıyıcı yağlarla seyrelterek kullanmalı, direk olarak cildinize sürmemelisiniz.
  • Hem uçucu hem de esansiyel yağları cildinize uygulamadan önce mutlaka bir dermatologa danışmalı, doktorunuzun önerisi üzerine bu yağları kullanmalısınız. Aksi halde cildinizde kaşıntı, kızarıklık, yanma, döküntü vb. komplikasyonlarla karşılaşabilirsiniz.

Cilde iyi gelen bitkisel yağlar başlıklı bu yazımızda cildi güzelleştiren ve besleyen en başarılı bitkisel yağları sizlerle paylaşmaya çalıştık.

Sizlere cilde iyi gelen yağlar hakkında aklınıza takılanları yorum kısmına yazarak bizlere sorabilirsiniz.

YORUMLAR

  1. Hanım Doğan dedi ki:

    Bu listedeki yağların hepsini karıştırıp kullanırsak etkisi ne olur